Hyppää pääsisältöön

Kakkonen ja Assembly: Elektronisen urheilun tv-historiaa!

Assembly-tietokonefestivaali
Assembly-tietokonefestivaali Kuva: Yle/Assembly Organizing/Tuula Ylikorpi assembly 2014

Assembly Summer on elektronisen urheilun huipputapahtuma, joka kerää pelaajia ympäri maailmaa. TV2 esittää Helsingin Messukeskuksesta tämän vuoden Counter Strike: Global Offensive -finaalin suorana lähetyksenä.

- Peliteollisuus on massiivisesti kasvava ilmiö ja Assembly on kansainvälisestikin merkittävä pelitapahtuma. Yhtälö on niin kutkuttava, että haluamme ehdottomasti kokeilla, millaisen tapauksen saamme aikaan välittämällä Assemblyn finaalin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun valtakunnallisella tv-kanavalla tehdään pitkä suora lähetys elektronisen urheilun tapahtumasta, Yle TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma myhäilee.

Counter Strike: Global Offensive on taitoa ja strategista ajattelua vaativa taistelupeli. Siinä on vastakkain 16 joukkuetta. Loppukoitokseen johtavia karsintoja voi seurata Yle Areenasta selostuksen kera 31.7. alkaen.

Kolmen päivän aikana Areenassa on katsottavana myös muita Assemblyillä pelattavia eSports-turnauksia. Luvassa ovat mm. Starcaft II - ja Dota 2-pelien ammattilaisturnaukset. Vastoin ennakkotietoja Hearthstone ei ole mukana Areena-lähetyksessä.

Äänestystulos

Järjestimme artikkelissa äänestyksen siitä, kannattaako Kakkosen televisioida Assembly. Vaihtoehto TO-DEL-LA-KIN. Tämä on kulttuuriteko! sai 96 % äänistä.

"Ei juuri järkeä. Mitä urheilua tietokoneruudun tuijottaminen ja joystickin näpräys muka ovat?" ja "Samantekevää, aion viettää lähetyshetkellä kesäiltaa terassilla" jäivät kumpikiin kahteen prosenttiin saaliista.

Kommentit

Yle TV2