Hyppää pääsisältöön

YouTube on poistanut yhden vanhimmista meemeistä

Youtube on poistanut sivuiltaan legendaarisen ja yhden netin vanhimmista meemeistä.

Alkuperäinen Rickroll -video sai lähdöt Youtubesta. // Kuva: Youtube / Vevo

Youtube on poistanut klassisen Rickroll -meemin sivuiltaan. Alkuperäinen Rickroll -video ladattiin Youtubeen vuoden 2007 toukokuussa. Ensimmäisen kerran pääsy videoon estettiin vuonna 2012, tekijänoikeuslakirikkomusten takia, mutta se pääsi lopulta takaisin Youtuben valikoimaan.

Rickrolling -videoiden tarkoitus on saattaa ihmiset tietämättään katsomaan 1980-luvun poppari Rick Astleyn Never gonna give you up -videota. Ilmiön uskotaan syntyneen yhdysvaltalaisella kuvafoorumilla. Sivustolle postattiin linkki, jonka väitettiin vievän jollekin muulle sivustolle. Huijausvideossa luki "You got Rickroll'd!".

Alkuperäisestä Rickrolling -videosta on edelleen olemassa lukemattomia eri versioita, joten täysin eroon meemistä Youtube ei luultavasti pääse ikinä.

The Daily Dot on koostanut sivuilleen omia Rickroll -suosikkejaan.

Katso aito ja alkuperäinen Never gonna give you up ilman pelkoa siitä, että tulisit huijatuksi:

Lähteet: The Daily Dot, Mashable