Hyppää pääsisältöön

Suhdesoppa: Kannattaako tunnustaa, jos on ihastunut ystäväänsä?

YleX Viikonlopun Suhdesopassa autetaan nimimerkkiä apuapua. Hän on ihastunut miespuoliseen ystäväänsä, eikä tiedä miten sen hänelle kertoisi.

Rakkautta haussa. // Kuva: EPA/JIM HOLLANDER

Kaveriinsa ihastunut YleX:n kuuntelija kirjoittaa näin:

- Hei! Minun luokalla oleva poika on ollut paras ystäväni jo viisi vuotta. Hän on se keneen voin aina varmasti luottaa ja avaudumme toisillemme kaikesta. Nyt on vain yksi asia mistä en kehtaa hänelle avautua: olen ihastunut häneen! Ajattelen häntä koko ajan enemmän kuin kaverina. Hän varmaan kohta tajuaa, ettei halaukseni ole enää vain kaverillisia. Mitä teen, nimimerkki apuapua kysyy.

Kommentoijat ovat auttaneet häntä näin:

- Voin siis lisätä ja sanoa, että puhun toki kokemuksen syvällä rintaäänellä. Olen pysynyt kuitenkin hänen kanssaan hyvänä ystävänä, kertominen ja sitä seurannut kielteinen vastaus lujitti suhdettamme. Olen myös hyvä kaveri kyseisen ystävän pitkäaikaisen tyttöystävän kanssa. Luotan ns. ex-ihastukseeni hyvin paljon, enkä voisi pyytää enempää ystävyydeltä. Se on platonista rakkautta, enkä vaihtaisi sitä mihinkään, J kommentoi.

- Kerrot. Heti. Tätä ei tarvitse edes miettiä. Kerrot tunteistasi. Älä kuitenkaan kysy, että aletaanko olemaan. Jos kaverilla on samoja rakkauden tunteita teikäläistä kohtaan eli ihastus on molemminpuolinen, mahtavaa. Puhukaa sittenn miten tästä eteenpäin. Jos taas ei, niin sekin on erittäin hyvä. Kielteinen vastaus ei ole mikään syy lopettaa ystävyyttä, se vaan rikkoo välit ja poika voi olettaa et alunperin aloitte ystäviksi vaan parisuhteen toivossa. Ei. Tämmöiset lujittaa ystävyyttä. Jutuista pitää puhua. Ja kyseessä on nähtävästi ihastus, ei palava rakkaus. Ihastuksia tulee ja menee, ne ei ole vaarallisia millään tasolla. Niistä kannattaa

- Olen kyllä sen kannalla, että riskin ottaminen kannattaa ja tunteet kannattaa kertoa. Itse olin samanlaisessa tilanteessa ja päätin kertoa tunteistani. Päädyimme kuitenkin olemaan vain kavereita, eikä tilanne ollut aluksi ollenkaan kiusallinen. En ole varma miten tähän päädyttiin, mutta nyt olen kaverini kanssa fiends with benefits -suhteessa, Anonyymi kommentoi.

- Mä en nyt käsitä, miksei voi ihan suoraan kysyä kaverilta. että voitaisiinko alkaa ihan olemaan, nimimerkki Turust jorkka kirjoittaa.

- Pyydä hänet, vaikka yhteisiin harrastuksiin ja yrittää kertoa siellä. Vanha kunnon etanaposti eli lähettää kirje, jos ei uskalla avoimesti kertoa. Voi olla, että kaverisikin on ihastunut sinuun, eikä hänkään uskalla kertoa, vaan odottaa myöskin? Kommenttini vain, YleX fani kommentoi.

Lähetä YleX Viikonlopulle oma suhdesoppasi hämmennettäväksi täältä. Autamme ihmissuhdeongelmissa ja muissakin aina sunnuntaisin klo 13-17 YleX Viikonlopun lähetyksessä.