Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Pohjois-Amerikka

Avara luonto: Pohjois-Amerikka, yle tv1
Meksikon aavikoiden eläimillä on keinonsa pysytellä hengissä. Avara luonto: Pohjois-Amerikka, yle tv1 avara luonto: pohjois-amerikka

TV1 lauantaisin 25.6. - 23.7.2016 klo 18.45 - 19.30, uusinta sunnuntaisin klo 8.05
Yle Areenassa 7 päivää.

Viisiosainen dokumenttisarja kuvaa Pohjois-Amerikan monipuolista luontoa.

25.6. Villeiksi syntyneet

Pohjois-Amerikan mannerta ja sitä ympäröiviä rannikkovesiä asuttavat eläimet käyvät kiihkeää taistelua ravinnosta ja myös saalistajia vastaan. Utahin autiomaassa mustangit etsivät vettä.

2.7. Ei piilopaikkaa

Myrskyt ja lumipyryt koettelevat eläinten kestokykyä. Etelä-Dakotassa on preeriakoirien eli preerikoiden suojauduttava polttavaa aurinkoa vastaan. Kuinka hämähäkit onnistuvat ruohistossa löytämään kumppaninsa?

9.7. Opi nuorena tai kuole

Mantereen vuoristojen alarinteillä kasvaa maapallon vanhimpia ja suurimpia puita. Siellä harmaakarhut joutuvat väistelemään lumivyöryjä ja kesäisin alueilla raivoavat valtavat metsäpalot.

16.7. Rannikon vaaroja

Yhdysvaltain rannikot ovat toistuvasti joutuneet hirmumyrskyjen kouriin. Kaliforniassa muuttohaukan pesälle mielivät myös saalistajat ja Miamin rannikkovedet kuhisevat haita.

23.7. Lainsuojattomia ja luurankoja

Aavikoilla ovat niin ihmiset kuin eläimetkin luonnonvoimien armoilla. Millaisin keinoin Kuolemanlaakson ja Meksikon aavikoiden eläimet onnistuvat pysyttelemään hengissä?

North America. Tuotanto: Discovery Communications, Inc. Yhdysvallat, 2013. Sarjan lukijana on Jarmo Heikkinen. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

Lisää ohjelmasta

Kommentit