Hyppää pääsisältöön

Uusia kykyjä esittelevän Lost In Music -festivaalin ensimmäiset kiinnitykset julki

Suomen suurin showcase-festivaali Lost In Music valtaa Tampereen 15.–18.10.2014.

SOFTENGINE

Kahdeksatta kertaa juhlittava Lost In Music -festivaali tuo keikkakävijöiden ulottuville kaikkiaan yli sata artistia ja levittäytyy viiteentoista tapahtumapaikkaan.

Torstaina 16. lokakuuta nähdään kansainvälisilläkin lavoilla rokanneita yhtyeitä. Illan aikana esiintyvät muun muassa niin Suomen euroviisuedustaja Softengine kuin ahkerasti Eurooppaa kiertävä punk-garage-rockbändi French Films. Tunnelmaa tasapainottavat tummien chanson-sävyjen tulkki Aino Venna ja hiljattain Cinnamon Hearts -singlen julkaissut Eva & Manu.

Ensimmäistä kertaa Lost In Music -keikkapaikaksi muuntautuvassa Bar Passionissa esiintyy viikonloppuilloissa aimo katras rap-artisteja. Perjantaina 17. lokakuuta Tullikamarinaukiolla tanssittavat Gasellit-yhtyeestäkin tuttu Hätä-Miikka, kotimaisen rapin monitoimimies Paperi T ja Rannalle-kesärallin tekijätrio TCT. Riimitaiturointi jatkuu Nikke Ankaran sekä Artem x Yonas -kaksikon voimin lauantaina 18. lokakuuta.

Plutonium 74 valmistelee jatkoa Peittoalueen ulkopuolella -albumilleen ja sekoittaa menevään rytmisoppaansa aineksia funkista, skasta, reggaesta ja afrobeatista. Pietarin Spektaakkeli on vastuussa nyrjähtäneen ihastuttavasta Tyttö lähtee tanssimaan -lofi-hitistä. Elias Kaskinen & Päivän sankarit on Sano se mulle ja Pelkään koskea kadulla -sinkkujulkaisuilla osoittanut kuuluvansa osaksi suomalaista lauluntekijäjatkumoa. Artistit esiintyvät festivaalin päätöspäivänä lauantaina 18. lokakuuta YO-talolla.

Mukaan mahtuu myös ulkomaisia artistilupauksia. Tanskalainen Get Your Gun luottaa rämisevään post-punkiin ja räkäiseen laulusoundiin, kun taas saman maan Sekuoia loihtii ilmoille elektronisen kuulaita äänimaisemia. Muita kansainvälisiä kiinnityksiä ovat ruotsalainen indie-folk-poppoo Vita Bergen, Liettuan rokkilupaus Colours of Bubbles sekä suomalais-hollantilainen folk-punk-bändi Town of Saints.

Festivaalipassit myy Tiketti. Festivaalipassi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Lost in Music -tapahtumiin kaikkina iltoina, mikäli keikkapaikalla on saapumishetkellä tilaa.

Lähteet: Lost In Music