Hyppää pääsisältöön

Skinjackin rantautumassa Suomeen: Tatuoinnit ovat ilmaisia, mutta uhrit eivät saa päättää kuvia

Performanssitaidetta ja vartalomaalausta yhdistelevä Skinjackin-liike järjestää humoristisia bileitä, joissa vapaaehtoisten "uhrien" ihot kirjaimellisesti kaapataan.

Skinjackin // Kuva: Skinjackin

Skinjackin-bileissä yhdistyy vartalomaalaus, performanssitaide ja kaikenlainen taiteilu. Liike kannustaa osallistujia muun muassa tanssimaan ja laulamaan vartalomaalauksen lomassa.

- Uhreiksi kutsutut vapaaehtoiset eivät saa valita "tatuointejaan" eli Skinjackin-kuviaan itse. Ideana on se, että piraatit eli Skinjackin-artistit valtaavat uhrin ihon, eikä maalauksista tarvitse koskaan maksaa mitään. Vartalomaalaukset pysyvät ihossa melko kauan, ellei niitä pese itse pois, Helsingin Skinjackin-tiimin kapteeni Anna Bernal kertoo YleX:lle.

Skinjackin

Suomen ensimmäiset Skinjackin-bileet järjestettiin Navy Jerry’s -nimisessä helsinkiläisbaarissa tänä vuonna. Seuraava performanssi järjestetään Kallion Pacificossa elokuussa. Bileisiin voi osallistua kuka tahansa, mutta piraatiksi pääsee vain koe-esiintymisen kautta.

- Täytyy todistaa minulle, että on tarpeeksi lahjakas ja osaa piirtää mielenkiintoisia ja humoristia kuvia. Huumori on todella tärkeää, koska tämän kuuluu olla hauskaa. Skinjackin on helppo oppia, jos on aiempaa kokemusta piirtämisestä, Bernal kertoo.

Skinjackin

Skinjackin-liike perustettiin vuonna 2009 Ranskassa, mutta se on rantautunut Suomeen vasta tänä vuonna. Anna Bernal perusti Helsingin Skinjackin-tiimin, koska oli aiemmin kiinnostunut tatuoinneista.

- Innostuin Skinjackin-liikkeestä, koska opiskelin siihen aikaan tekemään tatuointeja. Kun muutin Venäjältä Suomeen, en voinut ottaa paljon tavaroita mukaani, joten jätin tatuointikoneen Moskovaan. Päätin aloittaa Skinjackin-harrastuksen ja perustin tiimin Helsinkiin, Bernal sanoo.

Tutustu Skinjackin-liikkeeseen tarkemmin!

Lähteet: YleX