Hyppää pääsisältöön

Smoukahontas-Saralle historiallinen jenkkilevysopimus: Yhtiön pomo vertaa Adeleen

YouTube-videoistaan maailmanmaineeseen nousseen Sara Maria Forsbergin nousukiito jatkuu – nyt hän on solminut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Capitol Recordsin kanssa.

Smoukahontas YleX Aamussa

Smoukahontaksena tunnettu Sara Maria Forsberg on solminut historiallisesti merkittävän levytyssopimuksen jenkkiyhtiö Capitol Recordsin kanssa. Levyn päätuottajana toimii Grammyja voittanut supertuottaja Rodney 'Darkchild' Jerkins, joka on tuottanut levyjä muiden muassa Michael Jacksonille, Beyoncélle ja Lady Gagalle.

Saran musiikkitarina alkoi kuitenkin jo kolmisen vuotta sitten, ennen kuin Smoukahontaksena tunnettu esiintyjä oli tehnyt ainoatakaan YouTube-videota.

- Kävimme tuolloin Warner Musicilla, jossa Sara esitteli itsensä. Warnerilla ihastuttiin Saran lauluun, mutta silloin koko asia kuitenkin jäi, koska Warner toivoi Saran tekevän musiikkia suomeksi. Saran YouTube-menestyksen jälkeen suomalaiset levy-yhtiöt alkoivat ottaa yhteyttä, Saran manageri Johannes Ylinen kertoo YleX:n haastattelussa.

Yhdysvaltain-reissuaan varten Sara oli varautunut tekemällä demobiisejä ja kirjoitti yhdessä kappaleen Teemu Brunilan ja Jukka Immosen kanssa. Capitol Recordsilla ihastuttiin kuitenkin eniten Saran täysin itse tekemään R'n'B-henkiseen kappaleeseen.

- Sara veti siellä Capitol Recordsin pomoille oman biisinsä ja Christina Aguileraa ilman säestystä.

Muutaman päivän kuluttua Ylinen sai puhelun: Capitol Records halusi solmia levytyssopimuksen.

- Capitol Recordsin Steve Barnett sanoi, että hänelle on tullut vastaavanlainen olo vain Adelesta ja Sam Smithista. Että Sara "is her third baby", Ylinen kertoo ylpeänä ja häkellyksissään.

Keväällä 2014 MTV: Smoukahontas solmi kaksivuotisen jenkkidiilin - edessä on muutto Losiin, jonka jälkeen hän muutti Los Angelesiin. Ylisen mukaan videodiiliä solmittaessa kaikki musiikkiin liittyvä jätettiin sopimuksen ulkopuolelle. Seuraavaksi he järjestivät Saralle tapaamisia suurien levy-yhtiöiden kanssa.

- Päätimme, että nyt mennään isoimpaan maaliin asti, niin korkealle kuin vain päästään. Kävimme tapaamassa kaikki major labelit Columbia Recordsista Warner Atlanticiin.

- Capitol Recordsilla pääsimme istumaan siihen legendaariseen pyöreään huoneeseen, jonka seinällä roikkui The Beatlesien, Bee Geesien ja Beach Boysien kultalevyjä. Uskomaton fiilis, Ylinen sanoo.

Lue myös:

Tutkija Smoukahontaksen menestyksestä: Avaimet ovat aitous ja itseironia

Kielinainen Smoukahontas ei noussut tyhjästä – katso vanha lauluvideo!

Kielinainen Smoukahontas hittivideon synnystä: Halusin välttää leveilyn