Hyppää pääsisältöön

Pyykkipäivä mattolaiturilla on sosiaalinen tapahtuma

Jatsahtavan musiikin tahdissa tarkkailemme naisten ja yhden miehenkin toimia kuopiolaisella mattolaiturilla. On helteinen kesäpäivä. Vuosi on 1980.

Täysin ilman selostusta toteutettu ajanvieteohjelma keskittyy mattolaiturin tunnelmien välittämiseen, ei niinkään paikan tai ohjelmassa esiintyvien henkilöiden esittelyyn. Kaunis kuvaus ja savolaisten soljuva puheenporina korostavat perinteikkään pyykkäystoimen sosiaalisia ulottuvuuksia.

Varhaisimmat pyykkärit ovat rientäneet laitureille jo aamuviideltä. Vaikka laiturille kertyy pesijöitä jopa ruuhkaksi asti, löytyy lauteilta aina tilaa uusille innokkaille.

Nuori ensikertalaistyttö saa reippaita ohjeita laiturin konkarimuoreilta. Uskaltautuupa joukkoon pulisevaan myös yksi herrapyykkärikin. Hän niittää suorituksellaan naisten kiitokset koko sukupuolelleen.

Kommentit