Hyppää pääsisältöön

Tuomas Kauhanen: Blockfestin bäkkärillä tehdään fiittidiilejä

Muun muassa Enkeli-hitistä tunnettu räppäri Tuomas Kauhanen esiintyy ensi kuussa kolmatta kertaa Blockfesteillä. Nykyään sooloartistina tunnettu Kauhanen veti ensimmäisen Blockfest-keikkansa Näkökulma-yhtyeen kanssa vuosia sitten.

Tuomas Kauhanen // Kuva: YleX

Pummilla Tallinnaan -kappaleen alkuvuodesta julkaissut Tuomas Kauhanen on viettänyt kiireistä keikkakesää. Räppäri odottaa suosikkifestariaan Blockfestiä mielenkiinnolla.

- Tosi odottavin fiiliksin, räppifestarit ovat aina kesän kohokohtia. Olemme tunteneet pitkään järjestäjien kanssa ja on ollut hienoa nähdä, miten tapahtuma on kasvanut. Tampereella on aina hyvä vastaanotto, Kauhanen kertoo YleX:lle.

Räppärillä on muutama hyvin erityinen keikkamuisto Blockfesteiltä.

- Näkökulma-yhtyeen kanssa meillä oli aikoinaan levyjulkkarit Blockfesteillä. Siitä on tosi hyvät muistot. Viime vuonna taas Blockfesteillä oli mun kesän siistein ja vaikein keikka. Joukko suomalaisräppäreitä fiilisteli Eminemiä Pariisissaja huutanut ääneni käheäksi. Mun räppääminen oli aikamoista köhinää. En tiedä, miten selvisin siitä. Se oli silti hieno keikka, Kauhanen sanoo.

Artisti kehuu hip hop -yleisöä, joka poikkeaa tavanomaisesta festariyleisöstä.

- Jengi kuuntelee enemmän lyriikoita ja innostuu biisistä jo ennen kertosäettä. Hip hop -kulttuuri on heille tuttua, joten viittaukset menevät paremmin perille, Kauhanen sanoo.

Muusikko paljastaa, että räppifestarin takahuoneessa sovitaan yhteistyökuvioita ja puhutaan muutenkin musiikista.

- Kun laitetaan saman genren muusikoita samaan paikkaan, niin yllättäen siellä puhutaan musiikista ja on tosi hyvä meininki. Yhteistyösopimuksia on tehty ja varmaan yhtä monta jätetty tekemättä. Muistan erään hip hop -tapahtuman, jossa sovin kymmenen fiittiä illan aikana, mutta kaksi niistä taidettiin vaan lopulta tehdä.

Lauantaina 2. elokuuta Blockfesteillä esiintyvä Kauhanen odottaa oman keikkansa lisäksi erityisesti Rick Rossin ja Snoop Doggin vetoja.

- Meillä on eri esiintymispäivä Snoop Doggin kanssa, mutta menemme sen takia jo perjantaina, että näemme keikan.

YleX on vahvasti mukana tapahtumassa.

Katso Tuomas Kauhasen Pummilla Tallinnaan -musavideo alta.

Tee lyömätön vaikutus – voita pääsy Blockfestin backstagelle!

Lähteet: YleX