Hyppää pääsisältöön

Kenttäsairaalan sisaret

Kenttäsairaalan sisaret, yle tv1
Rosalie Berwick (Marianne Oldham, vas.), Kitty Trevelyan (Oona Chaplin) ja Flora Marshall (Alice St Clair) kokevat sodan kenttäsairaalassa. Kenttäsairaalan sisaret, yle tv1 kenttäsairaalan sisaret

TV1 keskiviikkoisin 26.4. - 10.5.2017 ja 24.5. klo 22.00 - 22.55, 17.5. klo 22.35 ja 31.5. klo 21.35
Yle Areenassa 30 päivää

Kuusiosainen draamasarja Kenttäsairaalan sisaret (16) kuvaa Ranskan kamaralla sijaitsevan Britannian armeijan sairaalan arkea. Kenttäsairaala toimii rintaman läheisyydessä ensimmäisen maailmansodan aikana.

Isänmaan palvelukseen

On vuosi 1915 ja ryhmä vapaaehtoisiksi ilmoittautuneita nuoria naisia ylittää Kanaalin liittyäkseen isänmaataan palvelevien lääkäreiden ja hoitajien joukkoon.

Naiset ovat peräisin eri yhteiskuntaluokista ja itse kullakin on omanlaisensa tausta ja syy lähteä rintamalle. Yhdellä on ruusuisia odotuksia kiehtovasta seikkailusta, toiselle kenttäsairaala tarjoaa pakopaikan omasta ahdingosta.

Luulot pois

Kenttäsairaalan sisaret, yle tv1
Kenttäsairaalan sisaret, yle tv1 Kuva: Ylihoitaja Grace Carter (Hermione Norris) pitää kenttäsairaalan järjestyksessä. kenttäsairaalan sisaret
Kenttäsairaalan uusi ylihoitaja Grace Carter ottaa tulokkailta luulot pois. Ennen kuin vuorokauttakaan on kulunut, on yksi naisista passitettu takaisin kotiin. Vaan sattuma puuttuu peliin ja tilanne muuttuu kertaheitolla.

Armeijan johdon käskystä jokaisen sotilaan on pysyttävä ruodussa, samoin on hoitohenkilökunnan laita.

Henkilökohtaisia pyrkimyksiä

Henkilökunnan sisäinen hierarkia saattaa tuottaa vaikeuksia. Vaikka kenttäsairaalassa ollaan tekemässä hyvää, aina on sijaa henkilökohtaisille pyrkimyksille.

Kuinka nuoret naiset selviytyvät tulikasteestaan sodan melskeissä?

Pääosissa nähdään Oona Chaplin, Hermione Norris, Suranne Jones, Kevin Doyle, Kerry Fox, Jack Gordon, Liam Loughrey, Marianne Oldham, Alex Wyndham ja Richard Rankin.

Crimson Field. Käsikirjoitus: Sarah Phelps. Ohjaus: David Evans ja Richard Clark. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

Lisää ohjelmasta

Kommentit