Hyppää pääsisältöön

Sami Hintsanen - Mitä miehen tulee olla

Mitä miehen tulee olla on Suurlähettiläät-yhtyeen kappale ja samanniminen vuonna 2003 julkaistu albumi. Kappaleen on tehnyt yhtyeen laulaja-kitaristi Jussu Pöyhönen ja fonisti Kari Hurri.

Suurlähettiläät ponnahti julkisuuteen vuonna 1991 esikoisalbumillaan Omituisten otusten kerho. Vuonna 1996 yhtye päätti pitää taukoa jatkuvan keikkailun uuvuttamana. Suurlähettiläät palasi tauon jälkeen vuonna 2000 julkaisten Valgrid-levyn. Yhtye päätti syksyllä 2011 lopettaa ja soitti samaisen vuoden lopulla viimeiset keikkansa. Suurimpia Suurlähettiläiden hittejä ovat Elokuun 11, Pitääxunaina?, Maailman laidalla, Kun tänään lähden ja Kuka pysäyttäisi kellot.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.

Uusimmat sisällöt - Tartu mikkiin

 • Sami Hintsanen - Have Yourself a Merry Little Christmas

  Tämä klassikko jos mikä virittää joulumielelle!

  Have Yourself a Merry Little Christmas on legendaarinen joululaulu, jonka alun perin esitti vuonna 1944 Judy Garland MGM:n musikaalielokuvassa Meet Me in St. Louis. Frank Sinatra levytti myöhemmin uudelleen sanoitetun version, josta on tullut alkuperäistäkin suurempi jouluinen merkkipaalu.

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • Sami Hintsanen - Kaunis maailma

  Käännösversio Sam Cooken ja Lou Adlerin kappaleesta.

  Kaunis maailma on käännösversio soulin pioneerin Sam (Samuel) Cooken sekä Lou Adlerin ja Herb Alpertin kappaleesta Wonderful World, toisinaan kappale nimetään (What a) Wonderful World, mikä saattaa sekoittua helposti Louis Armstrongin tunnetuksi tekemään What a Wonderful World -kappaleeseen.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.

 • Kaija, Kake, Tarja, Markku & Sami - Elämältä kaiken sain

  Iskelmällisen illan kruunaa tämä hieno käännöskappale.

  Toiveuusintajakson loppubiisinä kuullaan kappale Elämältä kaiken sain, joka Suomessa tunnetaan parhaiten Pepe & Paradisen versiona. Kappale on käännöshitti, ja se on alun perin kolmen tekijän, Roger Cookin, Roger Greenawayn ja Tony Macalayn (syntyjään Anthony Instone), käsialaa.

 • 20.8. Toiveuusinta: Kaija Lustila, Kake Randelin, Tarja Lunnas ja Markku Aro

  On finnhitsmäisen toiveuusinnan aika!

  Suomalaisen iskelmän hehkuvankuumasta ytimestä on hyvä aloittaa ihana viikonlopun vietto. Ensi lauantaina Tartu Mikkiin -studion valtaavat syvälle selkäytimeen pureutuneiden kappaleiden tulkitsijat suoraan Finnhits-tehtaan johtoportaasta. Arvon leidit ja herrat: Kaija Lustila, Kake Randelin, Tarja Lunnas ja Markku Aro!

 • Sami Hintsanen - Superstitious

  Sami tulkitsee tällä kertaa ruotsalaista Europe-yhtyettä.

  Superstitious on ruotsalaisen Europe-yhtyeen kappale vuodelta 1988. Se julkaistiin singlenä yhtyeen neljänneltä Out of This World -albumilta.

 • Pate, Jussi, Juri, Heikki ja Sami - Synnyimme lähtemään

  Bruce Springsteeniä Juicen suomentamana.

  Synnyimme lähtemään on tamperelaisen Pauli Antero Mustajärven eli tutummin Pate Mustajärven singlejulkaisu vuodelta 1986. Popedan keulahahmona ja suorastaan legendana eläessään tunnettu Mustajärvi on myös tehnyt vuosien varrella mittavan uran sooloartistina. Tätä puolta edustaa Synnyimme lähtemään -kappale, jonka on kääntänyt Juice Leskinen. Kappaleessa soittaa myös Leskisen yhtye Grand Slam.

 • 30.7. Toiveuusinta: Pate Mustajärvi, Jussi Aaltonen, Heikki Salo ja Juri Lindeman

  Se on moro ny! Manserokin aatelisto on paikalla!

  Lauantaina kuulemme peritamperelaisten musamiesten keikkakilometrien karaisemaa laulua ja hyvän kaverimeiningin saumaamaa rehtiä laulukisaamista. Pitäkää hatuistanne kiinni, sillä rotvallin reunalta studioon marssii kolme kierrosta veivaamaan ja yleisön pään sekoittamaan Pate Mustajärvi, Jussi Aaltonen, Heikki Salo ja Juri Lindeman!

 • Saara, Suvi, Ilari & Lauri - Piste

  Piste on Stella -yhtyeen kappale.

  Piste on Stella-yhtyeen kappale. Stella oli joensuulainen vuonna 2002 perustettu yhtye, joka neljän albumin ja yhden kokoelman jälkeen lopetti toimintansa kesällä 2013.