Hyppää pääsisältöön

Ihantalan ihme

Ihantalan ihme, yle tv1
Suomalaiset torjuvat hyökkäystä Pyöräkankaalla. Ihantalan ihme, yle tv1 ihantalan ihme

TV1 sunnuntaina 30.7.2017 klo 14.00 - 14.55
Katsottavissa Yle Areenassa

Neuvostoliiton suurhyökkäys Suomeen alkoi valtavalla ylivoimalla kesäkuussa 1944. Stalin oli päättänyt murskata Suomen. Suurin Pohjoismaissa käyty ja yksi toisen maailmansodan suurimmista taisteluista käytiin Talin-Ihantalan alueella Viipurin pohjoispuolella.

Osittain dramatisoidussa dokumentissa muistellaan Ihantalan suurtaistelua, jossa puna-armeija pysäytettiin. Ihantalan ihme käy läpi Neuvostoliiton suurhyökkäyksen paikkakunta paikkakunnalta.

Dokumentti sisältää alkuperäistä kenttätykistöjoukkojen kuvamateriaalia, johon on rakennettu äänimaailma sekä vuonna 1999 kuvattuja taistelukohtauksia. Mukana on myös veteraanien haastatteluja.

Ohjaus: Tuomo Rysti. Tuotanto: Tykkimiehet r.y., 2001. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.