Hyppää pääsisältöön

Komisario Lewis

Komisario Lewis, yle tv1
Parivaljakko Robert Lewis (Kevin Whately, vas.) ja James Hathaway (Laurence Fox) ratkovat rikoksia Oxfordissa. Komisario Lewis, yle tv1 Kuva: Robert Day komisario lewis

TV1 lauantaisin 30.8. - 20.9.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusinta, 5. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 27.9. - 18.10.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusinta, 6. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 25.10.- 8.11.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusi, 7. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 15. - 29.11.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusi, 8. tuotantokausi)
Yle Areenassa 14 päivää, uudet jaksot 30 päivää

Ylikomisario Morsen työpari komisario Robbie Lewis (12) (Lewis) tutkii rikoksia Oxfordin yliopistokaupungissa. Uusintana esitettävien viidennen ja kuudennen tuotantokauden jälkeen nähdään uusi, seitsemäs tuotantokausi.

TV1 esittää myös kahdeksannen tuotantokauden tuoreeltaan 15.11. alkaen. Upouusi kolmen jakson kausi on saanut ensi-iltansa ITV:llä noin kuukausi sitten.

Komisario Lewis -sarjasta on tekeillä jo yhdeksäs tuotantokausi, joka esitetään Ykkösellä kesällä 2016.

Jalat maassa

Komisario Lewis on jalat maassa -tyyppiä eikä tunne kirjanoppineiden maailman kiemuroita yhtä perusteellisesti kuin hänen uskollinen ja lojaali apulaisensa James Hathaway.

Lieneekö Hathawayn teologian opinnot osasyynä siihen, että hänellä on ihmistuntemusta nähdä asioita pintaa syvemmältä.

Kaikkinainen yhteistyö ja kommunikointiyritys hiertävät kivenä Lewisin kengässä. Oxfordshiren poliisivoimien ylitarkastaja Jean Innocent on ihmeissään.

Pääosissa: Kevin Whately, Laurence Fox, Rebecca Front ja Clare Holman. Tuotanto: ITV Production/ Granada/WGBH Boston, 2011 ja 2012. Uusittavat kaudet on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2012.

Seitsemäs kausi – pärjääkö Lewis hetken omillaan?

Colin Dexterin luoman fiktiivisen hahmon rikostutkimukset jatkuvat seitsemännellä tuotantokaudella kolmen uuden osan verran.

Komisarion työtä helpottaa tiivis kumppanuus kolmen kollegan välillä. Hänellä on nyt hyvät suhteet sekä työpariinsa Hathawayhin että kuolinsyyntutkija Hobsoniin. Esimies Jean Innocent osaa myös käsitellä Lewisia.

Lewis joutuu pärjäämään hetken omillaan. Toinen luottohenkilöistä huomaa yllättäen olevansa loman tarpeessa ja toista tuntuu vaivaavan sielullinen puristus rinnassa. Mistä oikein on kyse?

Pääosissa: Kevin Whately, Laurence Fox, Rebecca Front, Clare Holman. Tuotanto: ITV Production/ Granada/WGBH Boston, 2013.

Kahdeksas kausi – uusi innokas ylikonstaapeli

Kahdeksannen tuotantokauden alussa komisario Lewis nauttii eläkepäivistään ja viettää laatuaikaa yhdessä uuden elämänkumppaninsa kanssa. Entinen työpari James Hathaway on saanut ylennyksen ja uuden työparin, innokkaan naisylikonstaapelin Lizzie Maddoxin (Angela Griffin).

Kun Hathawayn kohdalle osuu ensimmäinen oma murhatutkimus, Jean Innocent näkee, että mies vielä kaipaa kokeneempaa taustatukea. Innocent pyytää Lewisin takaisin ruotuun.

Komisario Lewis, yle tv1
Komisario Lewis, yle tv1 Kuva: Robert Day komisario lewis

Kuinka kolmen kollegan arkinen yhteistyö alkaa sujua? Miten Lizzie sopeutuu toimimaan harvasanaisen komisarionsa Hathawayn rinnalla?

Colin Dexterin luomien hahmojen kavalkadi jatkaa voittokulkuaan. Ylikomisario Morsen jatkajaksi syntynyt sisarsarja on jo nyt elänyt pidempään kuin edeltäjänsä, joka päättyi seitsemänteen kauteen. Itse kirjailija Colin Dexter on ollut varmistamassa, että tarinat jatkuvat alkuperäisten kirjojen ja Morse-sarjan hengessä. Sarjan musiikki on Barrington Pheloungin käsialaa.

Pääosissa: Kevin Whately, Laurence Fox, Angela Griffin, Rebecca Front, Clare Holman. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: ITV Production/Granada/WGBH Boston, 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.