Hyppää pääsisältöön

Komisario Lewis

Komisario Lewis, yle tv1
Parivaljakko Robert Lewis (Kevin Whately, vas.) ja James Hathaway (Laurence Fox) ratkovat rikoksia Oxfordissa. Komisario Lewis, yle tv1 Kuva: Robert Day komisario lewis

TV1 lauantaisin 30.8. - 20.9.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusinta, 5. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 27.9. - 18.10.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusinta, 6. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 25.10.- 8.11.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusi, 7. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 15. - 29.11.2014 klo 22.00 - 23.30 (uusi, 8. tuotantokausi)
Yle Areenassa 14 päivää, uudet jaksot 30 päivää

Ylikomisario Morsen työpari komisario Robbie Lewis (12) (Lewis) tutkii rikoksia Oxfordin yliopistokaupungissa. Uusintana esitettävien viidennen ja kuudennen tuotantokauden jälkeen nähdään uusi, seitsemäs tuotantokausi.

TV1 esittää myös kahdeksannen tuotantokauden tuoreeltaan 15.11. alkaen. Upouusi kolmen jakson kausi on saanut ensi-iltansa ITV:llä noin kuukausi sitten.

Komisario Lewis -sarjasta on tekeillä jo yhdeksäs tuotantokausi, joka esitetään Ykkösellä kesällä 2016.

Jalat maassa

Komisario Lewis on jalat maassa -tyyppiä eikä tunne kirjanoppineiden maailman kiemuroita yhtä perusteellisesti kuin hänen uskollinen ja lojaali apulaisensa James Hathaway.

Lieneekö Hathawayn teologian opinnot osasyynä siihen, että hänellä on ihmistuntemusta nähdä asioita pintaa syvemmältä.

Kaikkinainen yhteistyö ja kommunikointiyritys hiertävät kivenä Lewisin kengässä. Oxfordshiren poliisivoimien ylitarkastaja Jean Innocent on ihmeissään.

Pääosissa: Kevin Whately, Laurence Fox, Rebecca Front ja Clare Holman. Tuotanto: ITV Production/ Granada/WGBH Boston, 2011 ja 2012. Uusittavat kaudet on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2012.

Seitsemäs kausi – pärjääkö Lewis hetken omillaan?

Colin Dexterin luoman fiktiivisen hahmon rikostutkimukset jatkuvat seitsemännellä tuotantokaudella kolmen uuden osan verran.

Komisarion työtä helpottaa tiivis kumppanuus kolmen kollegan välillä. Hänellä on nyt hyvät suhteet sekä työpariinsa Hathawayhin että kuolinsyyntutkija Hobsoniin. Esimies Jean Innocent osaa myös käsitellä Lewisia.

Lewis joutuu pärjäämään hetken omillaan. Toinen luottohenkilöistä huomaa yllättäen olevansa loman tarpeessa ja toista tuntuu vaivaavan sielullinen puristus rinnassa. Mistä oikein on kyse?

Pääosissa: Kevin Whately, Laurence Fox, Rebecca Front, Clare Holman. Tuotanto: ITV Production/ Granada/WGBH Boston, 2013.

Kahdeksas kausi – uusi innokas ylikonstaapeli

Kahdeksannen tuotantokauden alussa komisario Lewis nauttii eläkepäivistään ja viettää laatuaikaa yhdessä uuden elämänkumppaninsa kanssa. Entinen työpari James Hathaway on saanut ylennyksen ja uuden työparin, innokkaan naisylikonstaapelin Lizzie Maddoxin (Angela Griffin).

Kun Hathawayn kohdalle osuu ensimmäinen oma murhatutkimus, Jean Innocent näkee, että mies vielä kaipaa kokeneempaa taustatukea. Innocent pyytää Lewisin takaisin ruotuun.

Komisario Lewis, yle tv1
Komisario Lewis, yle tv1 Kuva: Robert Day komisario lewis

Kuinka kolmen kollegan arkinen yhteistyö alkaa sujua? Miten Lizzie sopeutuu toimimaan harvasanaisen komisarionsa Hathawayn rinnalla?

Colin Dexterin luomien hahmojen kavalkadi jatkaa voittokulkuaan. Ylikomisario Morsen jatkajaksi syntynyt sisarsarja on jo nyt elänyt pidempään kuin edeltäjänsä, joka päättyi seitsemänteen kauteen. Itse kirjailija Colin Dexter on ollut varmistamassa, että tarinat jatkuvat alkuperäisten kirjojen ja Morse-sarjan hengessä. Sarjan musiikki on Barrington Pheloungin käsialaa.

Pääosissa: Kevin Whately, Laurence Fox, Angela Griffin, Rebecca Front, Clare Holman. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: ITV Production/Granada/WGBH Boston, 2014.

Kommentit
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.