Hyppää pääsisältöön

Assemblyn CS:GO-turnauksen joukkueet varmistuivat. Suomalaiset altavastaajana.

Elektroninen urheilukilpailu käynnissä.
Elektroninen urheilukilpailu käynnissä. Kuva: Santtu Pajukanta / Assembly assembly 2014

Helsingissä torstaista lauantaihin pelattavan elektronisen urheilun huipputurnauksen Counter Strike: Global Offensiven joukkueet on nyt vahvistettu. Finaalipeli nähdään suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa lauantaina 2. elokuuta kello 22.05.

Ylen e-urheiluasiantuntija Jaakko "Zeikko" Ojalehto nimeää ennakkosuosikeikseen PENTA Sports Saksasta, Expert Gaming Norjasta, Publiclir.se Ruotsista sekä Nostalgien Venäjältä.

- Odotan eniten finaalia. Suomalaisen joukkueen pääsy finaaliin olisi hieno yllätys, mutta ulkomaiden vastus on äärimmäisen kova, luonnehtii Ojalehto ennakkotunteitaan.

Suomalaisjoukkueista kovimpana Ojalehto pitää Encorea, mutta pitää mahdollisena, että finaalissa nähdään myös yllättäjiä.

- Suomen joukkueet lähtevät kisaan altavastaajina, mutta mahdollisuudet finaaliin ovat olemassa. Meillä on kotikenttäetu, kun paikalla on paljon suomalaisia kannustajia.

Keväällä Suomen yksi kovimmista pelaajista, erityisesti tarkkuuskivääriampujana menestynyt Aleksi “Allu” Jalli siirtyi saksalaiseen Mousesports-joukkueeseen. Tämän seurauksena suomalainen Ence siirtyi tauolle ja sen tuhkasta nousi Encore, joka osallistuu nyt Assemblyn turnaukseen.

- Jos Allu ei olisi lähtenyt Ence:stä, olisi Ence ollut varmasti mukana mitalisijoilla Assemblyn turnauksessa. Hieno mahdollisuus Allulle, pieni taka-askel Suomen mahdollisuuksille voittoon.

Assemblyn CS:GO-turnaukseen osallistuu yhteensä 16 joukkuetta eri puolilta Eurooppaa. Kunnian lisäksi ottelussa kilpaillaan rahasta - palkintokassa on yhteensä 10 000 dollaria. Kyseessä on Suomen merkittävin CS:GO-turnaus tänä vuonna.

Yle lähettää Assemblyn kiinnostavimmat elektronisen urheilun ottelut suorana lähetyksenä verkossa torstaista kello 17 lähtien. Kisat huipentuvat CS:GO-finaaliin lauantaina.

Ojalehdon ennakkosuosikit

PENTA Sports, Saksa

Huonosta kaudesta huolimatta saksalainen Penta Sports on yksi kisan ennakkosuosikeista. Joukkue menestyi kovatasoisessa Ruotsin Dreamhackin CS:GO-turnauksessa hyvin ja voitti siellä muun muassa Publiclir.se:n, joka myös osallistuu tämän viikon Assemblyn turnaukseen. Joukkue (entiseltä nimeltään Berzerk) siirtyi vastikään uuteen seuraan ja pelaa nyt ensimmäistä kertaa PENTA Sportsin väreissä. Aiemmin lähes sama kokoonpano on muun muassa yltänyt voittoon Saksan ESL Pro Series Germany Winter-sarjassa vuonna 2012.

 • Kapteeni: Manuel “SolEk” Zeindler
 • Alexander “alexRr” Frisch
 • Azmican “asmo” Berberoglu
 • Felix “fel1x” Zech
 • Kevin “kRYSTAL” Amend

Lisätiedot: http://www.penta-sports.com/news/58/Team-Berzerk-joins-PENTA-Sports

Expert Gaming, Norja

Vaikka Expert Gaming hävisi kesäkuun Dreamhackissa kaikki CS:GO-ottelunsa, ei tämä norjalaisia pysäytä. Assembly-turnaukseen he lähtevät yhtenä ennakkosuosikkina, koska loppukeväänä pelatussa ESEA:n Euroopan keskitason liigassa he sijoittuivat kolmanneksi.

 • Kapteeni: Stig “StiGwOw” Holmen
 • Thomas “base” Finnøy Trouiller
 • Thomas “skippii” Bekkelund
 • Vegard “yakin” Halvorsen
 • Eirik “spity” Hauger

Lisätiedot: http://www.expert-gaming.org/

Publiclir.se, Ruotsi

Ruotsalainen Publiclir.se menestyi hyvin Kööpenhaminassa järjestetyssä Copenhagen Games 2014-turnauksessa, jossa he pääsivät jaetulle 9. sijalle yhdessä Suomen ENCE Esportsin kanssa. Sen sijaan kovatasoisessa Dreamhack 2014-turnauksessa Publiclir.se karsiutui jo lohkovaiheessa.

 • Kapteeni: Robin “xperience” Wiklund
 • Max “quix” Lindqvist
 • Anton “awwe” Pålsson
 • Rasmus “zitte” Johansson
 • Alexander “TRIZATO” Bårman

ENCORE, Suomi

Encore on Suomen uusin ja ehkä vahvin CS:GO-joukkue tällä hetkellä, sillä sen riveissä on Suomen kokeneimpia pelaajia, kuten Joona “Natu” Leppänen ja muita Ence Esportsin veteraaneja. Ence:n jäätyä keväällä tauolle kutsui Leppänen kokoon uuden joukkueen, joka nyt osallistuu ensimmäiseen arvoturnaukseensa. Viime viikonloppuna Encore tippui ESL One Cologne Euroopan karsinnoista hävittyään ranskalaiselle Titanille ja tanskalaiselle CPH Wolvesille. Ennen tippumistaan Encore kuitenkin voitti kovatasoisia joukkueita kuten k1ck eSports ja Flipsid3 Tactics.

 • Kapteeni: Joona "natu" Leppänen
 • Taneli "disturbed" Veikkola
 • Jesse "KHRN" Grandell
 • Timo "reflex" Rintala
 • Mikko "xartE" Välimaa

Lisätiedot: http://www.hltv.org/news/12756-natu-creates-encore-for-asus-rog, http://www.ence.fi/ence/csgo/

Nostalgie, Venäjä

Venäläisen Nostalgie joukkueen paras saavutus tähän mennessä on maailman parhaimpiin joukkueisiin kuuluvan Na’Vi:n voitto Prahassa vuonna 2013 pidetyn Prague Challenge -turnauksen finaalissa. Joukkueen potentiaalia Assemblyssä on vaikea arvioida, koska joukkueen lopullinen kokoonpano ei ole tiedossa.

 • Kapteeni: Alexey "OverDrive" Biryukov

Lisätiedot: http://www.hltv.org/news/10971-nostalgie-beat-navi-win-in-prague

Assemblyn CS:GO-turnaukseen osallistuvat joukkueet

Ajuri, Suomi
ENCORE, Suomi
Expert-Gaming, Norja
GAMES4U.SE, Ruotsi
Joutsenlaulu, Suomi
MARVEL, Suomi
Menace, Suomi
myRevenge e.V., Tanska
naMNam, Ruotsi
Nostalgie, Venäjä
Paranoia eSports, Suomi
PENTA eSports, Saksa
Publiclir.se, Ruotsi
RCTIC eSports, Suomi
Recursive eSports, Suomi
TOOMUCHVIDEOGAMES, Suomi

Lisätiedot: http://tournaments.peliliiga.fi/summer14/tournaments/view/asus-rog-cs-go

Lisää ohjelmasta

Kommentit