Hyppää pääsisältöön

TubeConissa jaetaan YleX-palkinto – äänestä suosikkiasi

Kuka näistä artisteista on sinun mielestäsi onnistunut myös netin puolella?

Tubecon 2014 -nosto // Kuva: YleX

YleX on vahvasti mukana 16. elokuuta järjestettävässä TubeCon 2014 -tapahtumassa. Jaamme samassa yhteydessä Tube Awards -gaalassa omalla nimellämme varustellun YleX-palkinnon, joka annetaan Vuoden parhaasta musiikkiin liittyvästä kotimaisesta netti-ilmiöstä.

Olemme koonneet kuusi ehdokasta, joista YleX:n kuuntelijat ja lukijat päättävät äänestämällä voittajan.

Ehdokas 1: Benjamin Peltonen

Perustelut: Benjamin Peltonen oli kansainvälinen ilmiö Instagramissa jo ennen kuin hän sai levytyssopimuksen. Debyyttilevyä odotellessa Benjamin on aloittanut myös suosittujen YouTube-videoiden julkaisemisen.

Benjamin Peltonen on Instagram-julkimo // Kuva: YleX

Ehdokas 2: Isac Elliot

Perustelut: Poptähti Isac Elliot teki suomalaista Instagram-historiaaja oli ensimmäinen suomalainen, jolla on yli 200 000 seuraajaa kuvapalvelussa. Tämän lisäksi nuori poppari on erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja aktivoi myös fanejaan osallistumaan.

Isac Elliot voitti elämänsä ensimmäisen Emman // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Ehdokas 3: Jannika B

Perustelut: Laulaja Jannika B jakaa avoimesti elämästään asioita niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa blogissaan. Artisti myös aktivoi fanejaan muun muassa erilaisilla kilpailuilla.

Jannika B/YleX Aamu // Kuva: Alma Hätönen

Ehdokas 4: Justimus

Perustelut: Jo pitkään netissä hauskuuttanut ja suurta suosiota nauttinut Justimus on tunnettu myös keikkalavoilta. Yhtyeen keväällä julkaistua Wunderboy-kappaletta on katsottu YouTubessa yli 1,6 miljoonaa kertaa.

Justimus: Sami, Joose ja Juho // Kuva: Jenni Poikelus

Ehdokas 5: Musta Barbaari & Prinssi Jusuf

Perustelut: Musta Barbaari ei ole julkaissut kuin yhden kappaleen, mutta suosio on suuri ja Stadin revityin laku kiertää aktiivisesti keikkalavoja ystävänsä Prinssi Jusufin kanssa. Jo ennen Salil eka, salil vika -hittiä kaksikko niitti suosiota Instagramissa.

Telttabileratsia // Kuva: Tomi Mikola

Ehdokas 6: Sara Forsberg a.k.a. Smoukahontas

Perustelut: Ehkä vuoden kovimman nettinousun tehnyt Smoukahontas eli Sara Forsberg osaa myös laulaa. Sara teki juuri historiallisen diilin yhdysvaltalaisen Capitol Recordsin kanssa.

Sara Forsberg aka Smoukahontas // Kuva: YleX

Kuka tai ketkä ovat suosikkisi? Äänestä alta. Äänestää voit 10.elokuuta saakka.

Katso muut Tube Awards -kategoriat ja ehdokkaat.