Hyppää pääsisältöön

Ari Mannion keihäspronssi jäi Suomen EM-kisojen valopilkuksi 2012

Tasoltaan vaisuksi jääneessä keihäsfinaalissa Suomi sai lopulta uuden yleisurheilumitalistin, kun karsintojen kärkipaikalta finaaliin lähtenyt Ari Mannio keihästi itsensä EM-pronssille.

Mannion paras kiskaisu kantoi lopulta 82,63. Mitaliheitto syntyi finaalin neljännellä heittokierroksella. Lopputulos oli Lehtimäen Jyskeen edustajalle pettymys, koska karsinnassa syntynyt 84,31 olisi lopulta riittänyt koko finaalin voittoon.

Euroopan mestariksi kruunattiin Tsekin Vitezslav Vesely (83,72) ja hopeasijan vei Venäjän Valeri Jordan (83,32). Koko mitalikolmikko mahtui lopputuloksissa vain reilun metrin sisälle toisistaan.

Vuoden 2010 EM-pronssia puolustanut ja koko kauden kuntoaan etsinyt Tero Pitkämäki karsiutui finaalista kolmen ensimmäisen heittokierroksen jälkeen. Pitkämäen paras heitto kantoi 74,89 ja hän oli lopputuloksissa yhdestoista. Norjan Andreas Thorkildsen keskeytti oman finaalisuorituksensa neljänneltä sijalta (81,55) reisivamman takia.

Suomen yleisurheilijoiden saldoksi Helsingin kisoista jäivät lopulta Mannion mitali ja yksi pistesija, jonka Roni Ollikainen nappasi miesten pituudessa, ollen lopputuloksissa kuudes.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto