Hyppää pääsisältöön

Ari Mannion keihäspronssi jäi Suomen EM-kisojen valopilkuksi 2012

Tasoltaan vaisuksi jääneessä keihäsfinaalissa Suomi sai lopulta uuden yleisurheilumitalistin, kun karsintojen kärkipaikalta finaaliin lähtenyt Ari Mannio keihästi itsensä EM-pronssille.

Mannion paras kiskaisu kantoi lopulta 82,63. Mitaliheitto syntyi finaalin neljännellä heittokierroksella. Lopputulos oli Lehtimäen Jyskeen edustajalle pettymys, koska karsinnassa syntynyt 84,31 olisi lopulta riittänyt koko finaalin voittoon.

Euroopan mestariksi kruunattiin Tsekin Vitezslav Vesely (83,72) ja hopeasijan vei Venäjän Valeri Jordan (83,32). Koko mitalikolmikko mahtui lopputuloksissa vain reilun metrin sisälle toisistaan.

Vuoden 2010 EM-pronssia puolustanut ja koko kauden kuntoaan etsinyt Tero Pitkämäki karsiutui finaalista kolmen ensimmäisen heittokierroksen jälkeen. Pitkämäen paras heitto kantoi 74,89 ja hän oli lopputuloksissa yhdestoista. Norjan Andreas Thorkildsen keskeytti oman finaalisuorituksensa neljänneltä sijalta (81,55) reisivamman takia.

Suomen yleisurheilijoiden saldoksi Helsingin kisoista jäivät lopulta Mannion mitali ja yksi pistesija, jonka Roni Ollikainen nappasi miesten pituudessa, ollen lopputuloksissa kuudes.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto