Pete Peltomäki tietää, miten purkaa terroristien asettama pommi ja vapauttaa panttivangit. Hän pelaa Counter Strike -tietokonepeliä vaativimmalla tasolla ja joukkue Team Astralis on niittänyt mainetta monissa turnauksissa.
Nuortenohjelma JOX tutustui Counter Strikea pelaavan Pete Peltomäen arkeen ja selvitti miksi peliturnauksissa on aina siniset valot.
Peten kuninkuuslaji on Counter Strike, joka on internetissä pelattava joukkuepohjainen taistelupeli, jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottavat mittaa toisistaan ollen joko terroristeja tai poliiseja.
Pete on tottunut pelaamaan molempia puolia. Hänen joukkuettaan Team Astralista voi sanoa puoliammattimaiseksi joukkueeksi. Pelaajat eivät vielä saa palkkaa, mutta heillä on kaksi manageria, jotka hoitavat suhteita sponsoreihin.
Sponsorit maksavat pelaajille mm. turnausmatkoja ja majoituksia. Pelaajat sitoutuvat pelaaman tietyn määrän ja pukeutumaan sponsorin vaatteisiin.
Team Astralikseen kuuluu Peten lisäksi joukkueen johtaja Oskari Aspe sekä Arto Siukala, Timo Puumala ja Niklas Nyman. Peten liittyessä tiimiin oli Astralis ollut jo reilun vuoden kasassa ja pärjännyt turnauksissa Suomessa.
Vaikka pelaaminen vie paljon aikaa, ehtii Pete vielä opiskelemaan ja harrastamaan. Lukio sujuu ja harrastuksia löytyy rumpujen soitosta salibandyyn.
Pete kertoo kokemuksistaan peliturnauksesta Singaporessa, jossa joukkue koki karvaan tappion filippiniiläisille. Seuraavana vuorossa oli iso turnaus Dallasissa. Pete toivoi joukkueensa sijoittuvan kahdeksan parhaan joukkoon, mutta sijoitus oli lopulta seitsemästoista.
Ohjelman lopussa kerrotaan Peten lopettaneen pelaamisen Astraliksessa, ja pitävän kokonaan taukoa Counter Strikesta keskittyen kouluun ja uuteen bändiprojektiin.
Tietolaatikko
Counter Strike sai alkunsa vuonna 2000, kun Valve Corporationin julkaisemasta kuuluisasta Half Life -videopelistä kehitettiin ilmaiseksi jaettava modi eli lisäversio.
Counter Strike on ensimmäisen persoonan taistelupeli, jossa pelaaja näkee pelimaailman hahmonsa näkökulmasta. Peli muodostuu kahden joukkueen - poliisien ja terroristien - taistelusta. Terroristit yrittävät räjäyttää pommin, pitää panttivangit itsellään tai estää tietyn henkilön pääsyä turva-alueelle. Poliisit puolestaan yrittävät estää pommin virittämisen tai purkaa sen, pelastaa panttivangit tai suojella tiettyä henkilöä. Pelin voittaa se, joka onnistuu tehtävässään tai eliminoi kaikki toisen joukkueen jäsenet.
Pelistä on julkaistu myös eri pelimoottoria käyttävä uudistettu versio, Counter-Strike: Source, yksinpelikampanjalla varustettu Counter-Strike: Condition Zero ja tehtävätilan sisältävän Condition Zero: Deleted Scenes. Vuonna 2012 julkaistiin myös uudella Source-versiolla varustettu Counter-Strike: Global Offensive.
Lähde: Wikipedia
Katso myös
- Elektronisessa urheilussa mitataan tietokonepelaajien taidot
- Assembly - nörttien festarit
- Tietokonepeleistä kasvoi suuri suomalainen vientituote
- Pelintekeminen - unelmaduunista vakavaksi bisnekseksi
- Suomalainen Max Payne ampui tiensä maailman tietokonepelimarkkinoille
- Raid over Moscow -peli sai Suomessa aikaan poliittisen kriisin
- Tietokone- ja videopelit huolettivat vanhempia
- Silikoni lähetti radiossa surisevia ja piipittäviä tietokoneohjelmia
- Commodore 64 kelpasi Bittiputaan mummollekin
- Vihaiset linnut lensivät maailman huipulle
- Astralis Koreassa (dome.fi)