Hyppää pääsisältöön

Ylen ennakkosuosikit Starcraft 2 -turnauksessa. Kuka lähtee Bakuun?

Starcraft 2 -ottelu Assembly Winter 2014 -tapahtumassa.
Starcraft 2 -ottelu Assembly Winter 2014 -tapahtumassa. Kuva: Tuula Ylikorpi / Assembly starcraft 2

Assemblyn Starcraft 2 -turnaukseen osallistuu Suomen kovimmat 16 pelaajaa. Turnauksen voittaja edustaa Suomea Starcraft 2:n MM-kisoissa Bakussa, Azerbaidžanissa marraskuussa. Yle näyttää finaaliottelun suorana lähetyksenä verkossa lauantaina kello 19.

Ylen elektronisen urheilun asiantuntija Jaakko Ojalehto arvioi kisan vahvimmiksi Vesa “Welmu” Hovisen, Joona “Serral” Sotalan ja Samuli “elfi” Sihvosen.

- Elfi ja Welmu ovat kokeneimpia ja parhaiten pärjänneitä suomalaisia pelaajia. Esimerkiksi Elfi pelaa erittäin hyvin muita Protoss-pelaajia vastaan.

- Serral on puolestaan nuori pelaaja, joka on huippukunnossa. Sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle Kööpenhaminassa Elfin kanssa.

Starcraft 2 on erittäin nopeatempoinen ja vaativa strategiapeli, joka vaatii pelaajalta näppäriä käsiä, nopeita reaktioita ja ajattelukykyä.

- Starcraftissa on niin useita eri pelityylejä ja pelitapoja, joten peleissä tapahtuu yllätyksiä eikä mitkään kaksi peliä ole samanlaisia, luonnehtii Ojalehto.

Starcraft 2 on yksilölaji eli pelaajat taistelevat voitosta kaksinkamppaluissa. Turnaukseen osallistuu yhteensä 16 pelaajaa.

Yle esittää Assemblyn Starcraft 2 -turnauksen karsintaottelut perjantaina kello 17 ja finaaliouttelut lauantaina suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja erillisenä HD-striiminä.

Ojalehdon ennakkosuosikit

Vesa “Welmu” Hovinen
Rotu: Protoss
Vesa Hovinen on voittanut useita suomalaisia turnauksia, kuten Assembly Winter 2013:n, sijoittunut toiseksi rahakkaassa IEF 2013 -turnauksessa sekä myös toiseksi Copenhagen Games Spring 2012 -turnauksessa. Pelannut myös Starcraft (ykköstä) ei kilpailullisesti.

Lisätiedot: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Welmu

Joona “Serral” Sotala
Rotu: Zerg
Joona Sotala on vasta 16 vuotias eli hänellä ei ole vielä yhtä paljon kisakokemusta kuin muilla osallistujilla. Hän on sijoittunut jaetulle 3. sijalle Copenhagen Games Spring 2014-turnauksessa, joka tarkoittaa sitä, että hän on erittäin kovassa vedossa tällä hetkellä.

Lisätiedot: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Serral

Samuli “elfi” Sihvonen
Rotu: Protoss
Samuli Sihvonen on kilpaillut vuodesta 2005 lähtien. Hän on sijoittunet toiseksi erittäin kovatasoissa IEM Season VI - Global Challenge Guangzhou -turnauksessa vuonna 2011 sekä jaetulle kolmannelle sijalle keväällä järjestetyssä Copenhagen Games Spring 2014 -turnauksessa. Sihvonen on sijoittunut mitalisijoille myös lukuisissa muissa turnauksissa.
Elfietä luonnehditaan usein “hitaaksi” pelaajaksi, joka korvaa hitautensa strategisilla ylivertaisuudella.

Lisätiedot: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Elfi, http://www.assembly.org/summer14/esports/pro/starcraft-ii-iesf-qualifier

Starcraft 2 -turnauksen osallistujat

Valtteri "Luolis" Argillander
Wenlei "ZhuGeLiang" Dai
Akseli "Akke" Hosia
Vesa "Welmu" Hovinen
Riku "miNkie" Kaartoaho
Jaakko "Jagelius" Koski
Aapo "FireFlyHugs" Maijanen
Teemu "Herbefa" Mustonen
Benjamin "PuPu" Puha
Juuso "Jutso" Ratinen
Samuli "elfi" Sihvonen
Lari "dewis" Sorvo
Joona "Serral" Sotala
Eemeli "Enpo" Vapamaa

Puuttuvat kaksi turnausosallistujaa valitaan huomenna torstaina järjestettävissä karsinnoissa.

Lisätiedot: http://tournaments.peliliiga.fi/summer14/tournaments/view/starcraft-ii-iesf-qualifier

Kommentit