Hyppää pääsisältöön

Black Box: aivojen Marco Polo

Black Box -sarjan päähenkilö, tohtori Catherine Black
Black Box -sarjan päähenkilö, tohtori Catherine Black Kuva: Yle black box

Draamasarja Black Boxin päähenkilö on tohtori Catherine Black, joka on saavuttanut neurotutkijana niin suurta mainetta, että häntä kutsutaan "Aivojen Marco Poloksi". Vuonna 2014 ensiesitetty, 13-osainen sarja kesäuusintana Kakkosella 12.7. alkaen arkisin klo 18. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksen jälkeen.

Aivotutkija Catherine Black (Kelly Reilly) on oman alansa kiistaton huippu. Hän työskentelee Kuutiossa, neurokirurgian edistyksellisessä erikoissairaalassa.

Tohtori Blackilla on kuitenkin salaisuus, joka vaikuttaa sekä hänen uraansa että yksityiselämäänsä. Tutkija sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

Se pysyisi hallinnassa lääkityksellä, mutta Catherine Blackilla on taipumus jättää lääkkeensä ottamatta. Hän nimittäin kokee olevansa silloin luovimmillaan ja säkenöivimmillään.

Tuloksena on silti melkoisia ylilyöntejä, joiden kohteeksi joutuvat/pääsevät mm. puolisoehdokas Will (David Ajala), korskea kollega Bickman (Dick Davey), veli Joshua (David Chisum) ja tämän perheessä totuutta tietämättä asuva Blackin tytär Esme (Siobhan Williams).

Black Boxin hahmot ovat vangitsevia, ja sarja pohtii terävästi identiteetin ja ihmissuhteiden kaltaisia kysymyksiä. (Diane Werts, Newsday)

Niitä ja lapsuutensa traumoja tohtori Black pui oman terapeuttinsa Hartramphin (näyttelijälegenda Vanessa Redgrave) kanssa. Töissä on haastavia, mielenkiintoisia tapauksia koko ajan.

13-osaisen Black Boxin (2014) on luonut Amy Holden Jones ja sen muita keskeisiä tekijöitä ovat mm. L-koodin moottori Ilene Chaiken ja maineikas elokuvaohjaaja Bryan Singer (X-Men, House).

Black Box -kilpailu on päättynyt ja voittajiin oltu yhteydessä.

Lisää ohjelmasta

Yle TV2