Hyppää pääsisältöön

Korttelirallia Rovaniemellä vuonna 1979

Koskikatua alas, käännös oikealle, kaasu pohjaan, korttelin ympäri ja taas Koskikadulle. Rovaniemeläisnuorten autoiluharrastus, eli kortteliralli toimi vuonna 1979 illasta toiseen samalla kaavalla.

Erilaiset autot täyttivät Rovaniemen Koskikadun iltaisin ruuhkaksi asti. Oli pieniä ja suuria, vanhoja ja uusia, hyviä sekä huonoja, tyhjiä tai täysiä.

Monia paikkakuntalaisia tämä nuorten kortteliralli häiritsi. Koskikatu oli yksi kaupungin vilkkaimmista kaduista ja tämä heidän mielestään tyhjänpäiväinen autolla ajaminen häiritsi esimerkiksi taksiliikennettä.

"Pitäisi saada nämä nuoret jotka tätä harrastaa niin jonnekin muualle tästä, tai sitten liikkumaan normaalia vauhtia, ettei hitaasti matele siinä", totesi haastateltu taksikuski.

Kortteliralli suututti jalankulkijoita, haittasi ja hidasti taksin kulkua, harmitti asiakkaita ja huvitti ulkopaikkakuntalaisia, ohjelman selostaja kertoi.

Haastatellun poliisin mukaan tehokkain tapa ongelman kitkemiseen oli ajokortin pois ottaminen. Sakoista sen sijaan ei juurikaan ollut hyötyä – yhtäkin autoilijaa oli sakotettu yhden illan aikan kahdesti tuloksetta.

Teksti: Pasi Lehtola

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto