Hyppää pääsisältöön

Siskonpedissä ilakoitiin äitiyden, kodin ja ydinperheen kustannuksella

Neljän naisnäyttelijän tähdittämän Siskonpeti-viihdesarjan näytteissä äiti joutuu pudotusuhan alle, vauveli on ilmetty julkkis, naapuri vaikenee merkitsevästi, asunnonhakija rakastuu valaisimeen ja bussipysäkillä setvitään, mitä ostospussukoihin oikein kätkeytyy.

Yle esitti Yellow Film & TV:n tuottaman Siskonpedin ensimmäisen 12-osaisen kauden keväällä 2014. Sarja yhdisteli sketsejä, standup-tyylisiä monologeja ja musiikkivideoita, jotka pohjautuivat suomalaisten naisartistien laulamiin kappaleisiin.

Siskonpedin päätähtinä esiintyivät Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen ja Sanna Stellan. Kaartia täydensivät Joonas Nordman ja Jarkko Niemi. Ohjaajana oli Anna Dahlman, ja musiikista vastasi Katja Lappi.

Sarjan kolmannen jakson teemana oli koti. Siinä käydään asuntokaupoilla naisen kanssa, joka osaa erottaa oleellisen ja epäoleellisen.

Kaksi kanssaihmissketsiä käsittelee eristyneisyyttä tai sen puutetta: Pirjo kertoo, miksei muiden kodeissa pidä olla kuin kotonaan, ja kerrostalonaapuri suojautuu odottamattomalta kontaktiyritykseltä. Androgyyni kvartetti Hormony Sisters laulaa hajonneesta perheyhteydestä.

Niina Lahtisen vetämä Kotoiluohjelma antoi useammassakin jaksossa vinkkejä asumismiljöön piristämiseksi. Oheisessa näytteessä aiheina ovat mm. japanilaiset paperileijat/ ja muut joka kodin tarvekalut.

Siskonpedin perhejaksossa äiti haluaa omaa aikaa, nimittäin nettiaikaa. Toinen äiti joutuu kohtaamaan oman Kauhukeittiönsä. Raphenkisessä Pussit-videossa Janna Jaguar ja Pussinainen käyvät tiukkaa dialogia kaupan muovikassien sisällyksestä.

Äitiys oli aiheena sarjan yhdeksännessä jaksossa. Televisiosta-ehkä-tuttu vanhempi panee äiti-vauva-muskarissa kaiken peliin. Toinen äiti kilpailee pienokaisineen Lapseni näyttää julkkikselta -kisassa, eikä käy kiistäminen tenavan yhdennäköisyyttä monienkaan kuuluisuuksien kanssa.

Kommentit