Hyppää pääsisältöön

Dota 2 - kumpi ratkaisee: joukkuetaidot vai yksilösuoritukset?

Dota 2 -joukkue Veni, Vidi, Vici lämmittelee.
Veni, vidi, vici -joukkueen jäsenet lämmittelevät. Dota 2 -joukkue Veni, Vidi, Vici lämmittelee. Kuva: Yle / Kim Viljanen dota 2

Assemblyn Dota 2 -turnauksen karsintaottelut alkavat tänään. Finaaliottelu käydään huomenna kello 16.

Ylen e-urheiluasiantuntija Jaakko Ojalehto arvioi Dota 2 -turnauksen vahvimmiksi voittajaehdokkaiksi Seppo13- ja Finstack-joukkueet.

Seppo13 voitti viime vuoden Assembly Summer -tapahtumassa vastaavan turnauksen. Finstackissa puolestaan on parhaimmat pelaajat, mutta he eivät tyypillisesti pelaa yhdessä. Tulossa on siis joukkuetaitojen ja yksilötaitojen kamppailu.

- Esimerkiksi eilisessä CS:GO-turnauksen A-lohkossa Team Menace voitti joukkuepelitaidollaan vahvoihin yksilöpelaajiin luottaneen Toomuchvideogamesin.

Finstack ja Seppo13 kohtaavat A-lohkossa Mulligallen- ja Garage boys -joukkueet, joten hyvin todennäköisesti sekä Finstack että Seppo13 menevät jatkoon. B-lohkossa puolestaan jatkoon menee todennäköisesti Veni, vidi, vici mutta toisesta jatkopaikasta tullaan käymään erittäin tiukkaa taistoa.

Ylen Assembly-lähetys jatkuu tänään kello 17, jolloin seuraamme Starcraft 2 ja Dota 2 -karsintaotteluita. Dota 2:n B-lohkon ottelulähetys alkaa kello 21 ja finaaliottelu huomenna lauantaina kello 16.

Ojalehdon ennakkosuosikit

Seppo13
Joukkuepeli on hallussa, sillä Seppo13:n tiimi on pelannut kauan yhdessä. Lähes sama kokoonpano on voittanut Team Menacen väreissä Assembly Summer 2013 -turnauksen. Ennen liittymistä Team Menaceen, joukkue sijoittui hyvin useissa ulkomaalaisissa turnauksissa Rat in the Dark -nimellä.

  • Eetu “lapiz” Seppälä
  • Riku “Buugi” Fält
  • Teemu “noertti” Blomqvist
  • Ari “spin” Raimi
  • Olli "sifla" Vidberg

Lisätieto: http://wiki.teamliquid.net/dota2/Team_Menace.fi

FINSTACK
Turnausmenestykseksellä mitattuna Finstackin joukkueen jäsenet ovat tämän turnauksen vahvimmat pelaajat. Sen sijaan he eivät välttämättä ole harjoitelleet joukkueena tarpeeksi, koska joukkue ei tyypillisesti pelaa yhdessä. Joukkueen valovoimaisin tähti on Kalle “Trixi” Saarinen, joka pelaa ammatikseen kansainvälisessä Fnatic-seuran Dota 2 -joukkueessa ja hän on Suomen menestyksekkäin Dota 2 -pelaaja kautta aikojen. Antti “Rexi” Saarenpää on pelannut ammattilaisena Mousesports-seurassa vuosina 2011 ja 2012 Kalle Saarisen kanssa. Jesse “JerAx” Vainikka on pelannut mm. Rat in the Dark-joukkueessa sekä QPAD Red Pandas-joukkueessa.

  • Antti “Rexi” Saarenpää
  • Kalle “Trixi” Saarinen
  • Joona “Fragi” Laine
  • Pauli “Suklaamuna” Siitonen
  • Jesse “Jerax” Vainikka

Lisätiedot: http://wiki.teamliquid.net/dota2/Trixi

Dota 2 -turnaukseen osallistuvat joukkueet

Seppo13
Rampen Multigaming
MulliGallen
FINSTACK
Veni,Vidi,Vici
Nuculear Ghandi
2kMMR
Garage Boys

Lisätiedot: http://tournaments.peliliiga.fi/summer14/tournaments/view/logitech-assembly-summer-dota2-tournament

Kommentit