Hyppää pääsisältöön

Edesmenneen popin kuninkaan kotitila myynnissä

Michael Jacksonin hulppea Neverland Ranch on myynnissä. Huvipuistomaisen tilan arvo on kymmeniä miljoonia.

Mitä mieltä olet Michael Jacksonin kappaleesta Love Never Felt So Good? // Kuva: www.facebook.com/michaeljackson

Edesmenneen popin kuninkaan Michael Jacksonin kotitila Neverland Ranch on myynnissä. Myyjä ei paljasta vielä yhdentoista neliökilometrin kokoisen tilan myyntihintaa, mutta sen arvellaan olevan kymmeniä miljoonia dollareita. Neverland Ranch oli popin kuninkaan koti ja henkilökohtainen huvipuisto. Huvipuiston lisäksi Neverland Ranchilta löytyy eläintarha, teemapuisto sekä useita viinitarhoja.

Tilan omistaa tällä hetkellä Colony Capital LLC -niminen sijoitusyhtiö, joka osti velkaisen tilan kiinteistöineen vuonna 2008 yli 23 miljoonalla dollarilla. Pelkästään tilan ylläpitokustannukset ovat 5 miljoonaa dollaria vuodessa, joten sijoitusyhtiö on satsannut Jacksonin unelmakotiin yli 50 miljoonaa dollaria.

Viihdemaailman tähdet ja ulkomaiset suursijoittajat ovat osoittaneet kiinnostusta hulppeaa tilaa kohtaan, joka voidaan tulkita kunnianosoituksena Jacksonin muistolle, sijoitusyhtiö kertoo.

Tuleva omistaja ei kuitenkaan voi tehdä Neverland Ranchille mitä haluaa: suurin osa tilan maasta on kaavoitettu viljelykseen ja Kaliforniassa maan uudelleen kaavoittaminen on erittäin vaikeaa. Tila myös sijaitsee kaukana hyvistä kulkuyhteyksistä, joten siitä tuskin tulisi Elvis Presleyn kodin, Gracelandin kaltaista turistien vaelluskohdetta.

Jackson itse kaavaili ennen kuolemaansa, että tila muutettaisiin eräänlaiseksi taiteen ja kulttuurin opinahjoksi. Michael Jackson kuoli vuonna 2009 hänen lääkärinsä aiheuttamaan kuolemantuottamukseen.

Ilmakuva Neverland Ranchista. // Kuva: EPA / ARMANDO ARORIYO
Ilmakuva Neverland Ranchista. // Kuva: EPA / ARMANDO ARORIYO
Ilmakuva Neverland Ranchista. // Kuva: EPA / ARMANDO ARORIYO

Lähteet: Spin, Forbes, Bloomberg