Hyppää pääsisältöön

We want more: Don Huonot

Don huonot
Don huonot Kuva: Benjamin Ilmoni 2013 don huonot

Don Huonot oli vuosina 1989-2010 toiminut rock-yhtye, joka julkaisi seitsemän albumia, 24 singleä, neljä EP:tä, yhden DVD:n ja neljä kokoelmaa. Läpimurtoalbumi oli bändin viides levy Hyvää yötä ja huomenta vuonna 1997. Se möi platinaa ja jäi bändin menestyneimmäksi levyksi. Huippuhetkinään yhtye oli Suomen suosituin rockyhtye ja he ovat esiintyneet kymmenille tuhansille ihmisille ympäri Suomen suurimpia festareita. Heidät muistetaan myös rajuista live-esiintymisistään ja kunnianhimoisista musiikkivideoistaan.

Yhtyeen keulakuva Kalle Ahola myöntää, että paluu yhteen pelottaa.

”Pystytäänkö me a) tekemään mielenkiintoista musiikkia, biisejä mistä me kaikki pystytään oikeesti innostumaan ja pystytäänkö me välttämään ne sudenkuopat, missä silloin pyörittiin. Onko kymmenen vuotta tuonut meille enemmän sosiaalisia taitoja, että pystytään keskustelemaan asioista niiden oikeilla nimillä.”

Don Huonot muistetaan mm. hiteistään Hyvää yötä ja huomenta, Riidankylväjä, Pyhimys, Tule sellaisena kuin olet ja Seireeni.

Bändin kokoonpano:

KALLE AHOLA
Kalle Ahola perusti bändin yhdessä Jussi Chydeniuksen kanssa ja on sen keulakuva ja sielu. Hän on sanoittanut Don Huonojen kappaleet ja säveltänyt suuren osan biiseistä yhdessä Kie Von Hertzenin kanssa. Kalle lähti soolouralle Don Huonojen jälkeen ja perusti uuden bändin dURAK.

JUSSI CHYDENIUS
Jussi on toinen Don Huonojen perustajajäsen ja yhtyeen rumpali. Muut kuvailevat häntä bändin tasapainottavaksi voimaksi. Don Huonojen jälkeen entinen kuorolaulaja siirtyi lauluyhtye Rajattomaan basso-laulajaksi. Hän on ollut myös Vihreiden kunnanvaltuutettuna.

JUKKA PUURULA
Jukka Puurula on yhtyeen basisti. Hän on ollut mukana Don Huonoissa alkuajoista lähtien. Nykyään hän on perheen isä ja opettaa studiotyöskentelyä.

KIE VON HERTZEN
Kie Von Hertzen tuli mukaan Don Huonoihin alkuperäisen kitaristin lähdettyä ja on mukana yhtyeen toiselta levyltä alkaen. Hän on säveltänyt paljon musiikkia Don Huonoille ja myös ohjannut suuren osan yhtyeen kuuluisista musiikkivideoista. Kie soittaa nykyään veljestensä kanssa yhtyeessä Von Hertzen brothers.

Elävän arkiston koosteeseen on kerätty yhtyeen live-esityksiä vuosien varrelta.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua