Hyppää pääsisältöön

We want more: Mascara

mascara
mascara Kuva: Benjamin Ilmoni 2013 mascara

Mascara muistetaan parhaiten suuresta hitistään Erittäin hyvä ellei täydellinen. Se julkaistiin vuonna 1996 ja soi radio-asemilla useita kertoja tunnissa. Trio toi tyttöbändi-buumiin toisenlaista näkökulmaa. He halusivat tehdä parodiaa teknokulttuurista ja muista tyttöbändeistä, olivat rajuja ja pukeutuivat rohkeasti. He halusivat antaa esimerkkiä naisesta, joka näyttää miltä tahtoo, ei aina käyttäydy söpösti ja esimerkiksi Assanvessankassa –singlen sanat ottavat kantaa naisten matalapalkkaisuuteen.

Bändin julkinen tarina jäi lyhyeksi, sillä se oli yhdessä vain pari vuotta. Mascaran naiset eivät ole nähneet toisiaan vuosiin ja paluu mietittyttää hiukan bändin keulakuvaa Sakke Walleniusta.

”Kyllä odotan mitä siitä tuleman pitää. Sittenpähän saa nähdä. Se on jännää, koska just kun ei olla nähty, siinä on oikeasti fyysisesti todella monta vuotta välissä. Ihmisille on ehtinyt tapahtua vaikka mitä erilaisia elämänvaiheita.”

Mascara muistetaan hiteistään Erittäin hyvä (ellei täydellinen), Assanvessankassa ja Tyylilyyli.

Kokoonpano:

SARI ”SAKKE” WALLENIUS
Sakke on bändin sanoittaja ja koko Mascara –projektin aloittaja. Hänelle Mascara ei alkanut tästä tyttö-triosta vaan jo paljon aiemmin punk-henkisenä versiona. Sakke on bändin ideologian taustalla. Tällä hetkellä Sakke opiskelee Jyväskylän Yliopistossa ja keikkailee ahkerasti bändinsä Blush:in kanssa.

MARIA SUNDFORS
Maria tuli mukaan Mascaraan viimeisenä, kun Erittäin hyvä –single oli jo julkaistu. Hän tuli pohjoisesta mukaan helsinkiläiseen bändiin edellisen Mascaran jäsenen tilalle. Muut naiset ylistävät Marian lava-energiaa ja mahtavaa heittäytymistä livenä. Maria asuu nykyään Oulussa perheensä kanssa ja tekee töitä henkilökohtaisena kotiavustajana.

KATRI SOMERJOKI
Katri on ollut mukana levyttäneen Mascaran alusta asti. Katri asuu Helsingissä lapsensa ja muusikkomiehensä kanssa. Katri tekee suomenkielistä folk-musiikkia omalla nimellään. Hän opiskelee tällä hetkellä hierojaksi ja on perehtynyt vaihtoehtohoitoihin mm. reikiin ja parantavaan lauluun.

Mascaran Lista-haastattelu Elävässä arkistossa:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua