Hyppää pääsisältöön

We want more: Miljoonasade

miljoonasade
miljoonasade Kuva: Benjamin Ilmoni 2013 miljoonasade

Miljoonasade aiheutti hysteriaa tanssilavoilla ja rockklubeilla koko 90-luvun. Täysistä keikkapaikoista huolimatta katosi yhteinen hiili johon puhaltaa 20-vuotisen uran jälkeen. Onnistuvatko miehet nyt käynnistämään vanhan moottorin?

Bändi perustettiin vuonna 1985 ja se nousi suureen suosioon hitillään Lapsuuden sankarille. Lukuisista hiteistään huolimatta he olivat enemmän kuin vain bändi, heillä oli halu vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin ja he toimivat myös vihreiden vaalibändinä ja keräsivät rahaa kaivojen rakentamiseen Afrikkaan. Miljoonasade muistetaan myös tempauksistaan soittaa keikka veden alla, kuorma-auton lavalla ja kuumailmapallossa.

Näitä miehiä ei tunnu epäilyttävän paluussa yhtään mikään. Kaikki olettavat paluun sujuvan ilman ongelmia. Lopulta Heikki Salo äityy vitsailemaan, että eniten jännittää muistaako bändikaverien nimet kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Miljoonasade muistetaan muun muassa hiteistään Lapsuuden sankarille, Marraskuu, Olkinainen ja 506 ikkunaa.

Yhtyeen kokoonpano:

HEIKKI SALO:
Solisti, sanoittaja ja säveltäjä. Heikki on koonnut koko bändin ympärilleen Jyväskylässä ja luotsannut bändinsä pitkään menestykseen. Tänä päivänä Heikki asuu Tampereella ja tekee musiikkia yhtyeensä Tulipalon kanssa, sanoittaa useita muita artisteja ja järjestää musiikkiklubeja.

JARMO HOVI:
Jarmo on bändin rumpali ja säveltänyt mm. Kappaleen Lelukaupan häät. Jarmo on koulutukseltaan lentäjä, hän säestää perkussioilla afrotunteja ja opettaa. Hän on Miljoonasateen jälkeen tehnyt musiikkia mm. Tuulenkantajien, YUP:n, Samuli Putron, Jarkko Martikaisen, Timo Rautiaisen sekä Maria Lundin kanssa ja teatterimuusikkona.

MATTI NURRO:
Miljoonasateen kitaristi ja useiden kappaleiden säveltäjä. Teki Heikin kanssa yhdessä ensimmäiset 2 levyä, kunnes muutkin alkoivat säveltää biisejä bändille.
Hän toimii opettajana Keski-Suomen Opistolla. Hän on toiminut tuottajana Miljoonasateen jälkeen useissa bändeissä kuten YUP ja Mari Rantasila. Hän on tehnyt myös festareilla juontokeikkaa.

ARI LAAKSONEN:
Miljoonasateen basisti. On myös säveltänyt kappaleita bändille, niin kuin muutkin jäsenet. On nykyään teatterimuusikko ja näyttelijä Jyväskylässä. Alkuperäiseltä ammatiltaan Ari on YLE:n äänitarkkailija.

OLLI HEIKKINEN:
Miljoonasateen kosketinsoittaja, säveltänyt mm. hitin 506 ikkunaa. Hän toimii nykyisin Suomen Akatemian tutkijatohtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Miljoonasateeseen liittyviä tallenteita löytyy Elävästä arkistosta.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua