Hyppää pääsisältöön

We want more: Neon 2

neon 2
neon 2 Kuva: Benjamin Ilmoni 2013 neon 2

Duona tunnetuksi tulleen Neon 2 –yhtyeen tarina alkoi vuonna 1992, kun heidän ensimmäinen hittinsä Polku pääsi radioiden soittolistoille. Suursuosioon bändi nousi hitillään "Tässä talossa", kun komea kaksikko Rami ja Jussi nousi lavalle Syksyn sävelessä samana vuonna.

Kaksikko on oikeasti viisikko ja tekevät nyt paluun kokonaisena bändinä. Yhtye julkaisi viimeisen levynsä vuonna 95 ja jatkoi kuitenkin keikkailua vielä muutaman vuoden tämän jälkeen. Neon 2:n miehet tuntuvan ottavan paluun rennosti, Rami Alankoa lukuun ottamatta, joka ei ole koskenutkaan kitaraansa vuosikausiin.

“Mulle se on uutta. On siinä hankaluutta. Jännittävyyttä myöskin, totta kai. Jos kohta myöskin, positiivisella tavalla, hauskuutta on tiedossa. Se on aina varmaa ollu näiden jätkien kanssa. Hiljasta ei ole, eikä tylsää.”

Neon 2 muistetaan hiteistään Polku, Tässä talossa, Kemiaa ja Ei yksinäinen unta saa.

JUSSI RAINIO
Jussi Rainio on yhtyeen solisti ja biisintekijä. Neon 2:n ensimmäinen single polku on Jussin käsialaa. Jussi on nykyään jo isoisä ja keikkailee jatkuvasti Ressu Redfordin ja ja bändin kanssa ympäri Suomea esittäen Ressun ja Neon2:n kuuluisimpia hittejä.

RAMI ALANKO
Rami Alanko oli aikanaan yhtyeen toinen keulakuvista ja bändin kitaristi. He sävelsivät Jussin kanssa biisejä yhdessä. Rami asuu nykyään perheensä kanssa Madridissa ja on jättänyt musiikin elämästään. Hän luo uraa kansainvälisessä IT-alan yrityksessä.

TONI NUOTIO
Toni Nuotio on bändin basisti ja toinen laulaja. Hän tuli mukaan bändiin vasta toisen levyn jälkeen, eli suurimman hysterian jo loputtua. Hän on tehnyt musiikkia lukuisille muillekin artisteille ja soittaa nykyään aktiivisesti Ressun ja Jussin mukana.

JARI VARJO
Jari Varjo on toiminut Neon 2:n rumpalina alusta asti ja soittaa edelleen Jussin ja Ressun bändissä. Hän asuu Raumalla perheensä kanssa ja on tekee tällä hetkellä töitä myös Rauman nuorisotyöpajalla.

PETRI ALANKO
Kosketinsoittaja Petri Alanko liittyi mukaan bändiin Tonin tavoin kolmannelta levyltä. Hän esiintyi 90-luvulla myös Hausmylly kokoonpanossa. Petri on palkittu pelimusiikkien säveltäjä. Hän on bändin ainoa helsinkiläisvahvistus.

Poimintoja Elävästä arkistosta:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua