Hyppää pääsisältöön

Selfiet ovat koituneet usean kohtaloksi maailmalla - kuvia otettu vaarallisissa paikoissa

Useita ihmisiä on kuollut eri puolilla maailmaa, kun he ovat ottaneet itsestään valokuvia muun muassa liikkuvan auton ratissa, rautatiesillalla ja junan katolla.

Selfie // Kuva: Maria Rautio

Useassa maassa eri puolilla maailmaa on raportoitu kevään ja kesän aikana selfie-kuolemia eli tapauksia, joissa henkilö on tapaturmaisesti kuollut ottaessaan itsestään valokuvaa. Asiasta kertoo Yle Uutiset.

Selfie-kuolemia on uutisoitu ainakin Yhdysvalloissa, Italiassa, Venäjällä, Filippiineillä ja Espanjassa. Useassa tapauksissa henkilö on halunnut ottaa hyvännäköisen tai jännittävän selfien paikassa, jonne meneminen erittäin vaarallista.

17-vuotias venäläinen tyttö kiipesi huhtikuussa Pietarissa rautatiesillalle ottamaan selfietä. Hän putosi yhdeksän metrin korkeudesta, sai 1 500 voltin sähköiskun yrittäessään ottaa kiinni sähköjohdoista ja menetti henkensä. Tyttö oli ollut innokas amatöörikuvaaja, ja hänen suuri intohimonsa oli omakuvien ottaminen, kertoo brittilehti The Mirror.

Huhtikuussa yhdysvaltalainen 32-vuotias nainen kuoli päävammaan – vain muutama sekunti sen jälkeen kun hän oli postannut Facebookiin selfieitä ja päivittänyt tilaansa autolla ajaen. Nainen kertoi kello 8.33 Facebookissa olevansa onnellinen, ja kello 8.34 poliisi sai tiedon auto-onnettomuudesta. Naisen auto oli ylittänyt keskikaistan, osunut rekkaan ja syttynyt tuleen, kertoo brittilehti the Independent.

Heinäkuun alussa yhdeksäsluokkalainen filippiiniläistyttö kompastui, putosi portaat alas ja kuoli yritettyään ottaa itsestään valokuvaa koulussa. Poliisin mukaan tyttö ja tämän luokkatoveri olivat oleilleen välitunnilla portaikossa ja päättäneet hassutella ottamalla selfieitä kännyköillä. Teinitytön nähtiin myös juovan energiajuomaa samalla kun hän otti kuvia itsestään, mutta yhtäkkiä ja hän kaatui ja putosi. Tapauksesta uutisoivat filippiiniläiset viestimet.

Heinäkuun puolivälissä Italiassa teinityttö yritti ottaa selfietä merenrannassa, mutta putosi 18 metrin matkan teräville rantakiville. Edes laaja leikkaus ei pelastanut vakavasti loukkaantuneen tytön henkeä, kertoo brittilehti The Daily Mail.

Maaliskuussa Espanjassa 21-vuotias mies kiipesi junan katolle ottamaan valokuvaa itsestään. Hän huitaisi junan ajolankaan ja kuoli välittömästi sähköiskuun. Miehen mukana ollut kaveri loukkaantui vakavasti.

Tiedossa ei ole, onko Suomessa sattunut tapaturmaisia selfie-kuolemia.

Lue myös:

Myymälävaras käräytti itsensä selfiellä

Lähteet: Yle Uutiset