Hyppää pääsisältöön

Toni Wirtanen Qstock-pyllykohusta: En tunnusta mitään

Blockfesteillä Brädin vieraana lavalla nähty Toni Wirtanen avaa YleX:n festarihaastattelussa pienen harkinnan jälkeen viime viikonloppuna tapahtunutta Qstock-pyllykohua.

Toni Wirtanen/YleX Aamu // Kuva: Alma Hätönen

Apulannan keulakuva Toni Wirtanen avautuu YleX:lle viimeviikonloppuisesta Qstock-kohusta. Rokkari hermostui festareilla Megadethin vaatimuksien takia ja näytti yhtyeelle paljasta pyllyä takahuoneessa.

- En tunnusta mitään, sellainenhan on mautonta, mutta kyllä sitä ihminen välillä suivaantuu, Wirtanen sanoo.

Kohut ovat aina kuuluneet Apulannan imagoon ja yhtye on aiheuttanut pahennusta milloin missäkin koko uransa ajan.

- Kyllä kohut sopivat Apulannan meininkiin. Kerrankos sitä nyt ihminen villiintyy, kun ruvetaan silmille hyppimään, rokkari kommentoi.

Toni Wirtasella ei ole kuitenkaan mitään hampaankolossa hankala pidettyä Megadeth-keulakuvaa Dave Mustainea kohtaan. Hän suorastaan ymmärtää amerikkalaistähteä.

- Aika harvoin käy tuollaista, tietyissä paikoissa vaan. Kiertävä bändi aika nopeasti jo Suomen oloissakin laitostuu siihen omaan organisaatioon ja siihen, että tietyt ihmiset kertovat mitä tehdään ja joku hoitaa aina kaiken. Artisti vaan keskittyy siihen, mitä sen kuuluukin tehdä. Se on vielä massiivisesti isompaa noilla isoilla ulkomaalaisilla organisaatioilla. Ei se artisti välttämättä edes tiedä, missä maassa se on ja mitä sen kuuluu tehdä. Joku vaan sanoo, että tuossa on biisilista, mene vetämään, Wirtanen sanoo.

Pitkän linjan rokkari uskoo, että tässäkin kohussa artisti sai ryöpyn niskaansa, vaikka päätökset teki taustapiru.

- Dave asuu varmaan aikamoisen kuplan sisällä rundit. Se on enemmän kiertuemanageri, joka siellä keulii ja laatii säännöt. En usko, että vanha metallipäällikkö lähtee sieltä ihmisiä poistamaan. Bändit ovat yleensä aika leppoisia, oheisryhmä vaan keulii, Wirtanen kertoo.

Brädi toi yllätysvierailijat liekehtivälle Blockfest-lavalle – kuvat

Lähteet: YleX