Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat paluun tekevät Suomi-suosikit – mukana mm. Don Huonot ja Kwan

Ylen uusi ohjelma tuo takaisin bändejä, jotka ovat menestyneet hyvin 90-luvulla sekä 2000-luvun alussa. We Want More alkaa syyskuussa TV2:ssa.

We Want More // Kuva: Yle / We Want More

Ylen uuden We Want More -ohjelman bändit on paljastettu. Paluun TV2:n ohjelmassa tekevät Don Huonot, Kwan, Neon 2, Miljoonasade ja Mascara.

Kaikki bändit edustavat eri musiikkigenrejä. Ohjelmasta esitetään yhdeksän jaksoa, joissa esitellään bändien menneinä vuosina nauttimasta suosiosta sekä tutustutaan niiden hajoamisen syihin. Osa artisteista ei ole nähnyt toisiaan vuosiin, joten ohjelmassa nähtäneen jännittäviä jälleennäkemisen hetkiä.

Entiset suosikit takaisin tuovassa ohjelmassa ei muistella vain menneitä. Bändit palaavat takaisin treenikämpille, säveltämään uusia hittejä, studioon ja lopulta suurelle yhteiselle paluukeikalle Espoon Barona Areenalle.

We Want More esitetään Yle TV2 lauantaisin klo 19.10 alkaen 13.9.2014.

Bändit lyhyesti esiteltynä:

Don Huonot // Kuva: Benjamin Ilmoni

Don Huonot 1989-2003

Bändistä muodostui joksikin aikaa suomalaisen rockmusiikin supersuosikki ja se julkaisi seitsemän albumia. Läpimurtoalbumi Hyvää yötä ja huomenta julkaistiin vuonna 1997 ja sen ensimmäinen single, Riidankylväjä, soi kaikkialla. Bändin tunnetuimmat jäsenet, laulaja Kalle Ahola ja Kie von Hertzen, ovat jatkaneet näkyvästi musiikkiuraansa Don Huonojen jälkeen. Ahola on tenyt soolomateriaalia ja Hertzen on kitaroinut progebändi Von Hertzen Brothersissa.

Kwan // Kuva: Benjamin Ilmoni

Kwan, 2000-

Suomen ensimmäisiin uskottaviin englanninkielistä hiphopia tekeviin bändeihin lukeutuva Kwan julkaisi Padam-singlensä vuonna 2000. Kwanin toinen, vuonna 2002 julkaistu The Die Is Cast -albumi, nosti bändin suuren yleisön tietoisuuteen, kun radiot kiinnostuivat sen musiikista. Vuonna 2009 bändi pyrki Euroviisuihin, mutta lopulta Waldo's People voitti edustuspaikan. Laulaja Mariko on nähty muutamissa tv-rooleissa. Esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa- ja Salatut elämät -ohjelmissa. Bändin tulevaisuus on ollut epäselvä pitkän aikaa.

Neon 2 // Kuva: Benjamin Ilmoni

Neon 2, 1990-1997

Akustisena duona Suomen 90-luvulla hurmanneet Jussi Rainio ja Rami Alanko muistetaan muun muassa Tässä talossa -hitistään, jonka he esittivät Syksyn sävel -laulukilpailussa. Televisioesiintyminen ponnautti kaksikon suursuosikeiksi ja heidän Kemiaa, Polku ja Ei yksinäinen unta saa -hittinsä soivat radiohitteinä. Bändin suosio hiipui muutamassa vuodessa.

Miljoonasade // Kuva: Benjamin Ilmoni

Miljoonasade, 1986-2010

Pitkän uran Suomirockissa tehnyt jyväskyläläinen Miljoonasade teki ensimmäisen hittinsä vuonna 1986, joka oli Juri Gagarinista kertova kappale nimeltä Lapsuuden sankarille. Sitä seurasivat muun muassa hitit 506 ikkunaa, Miljoonasade, Tulkoon rakkaus sekä Marraskuu.

Mascara // Kuva: Benjamin Ilmoni

Mascara, 1996-1999

Kolmen naisen popyhtye tuli 90-luvulla tunnetuksi kappaleellaan Erittäin hyvä ellei täydellinen. Sitä seurannut Assanvessankassa ei ollut enää yhtä suuri hitti ja bändi lopetti uransa puolentoista vuoden esiintymisten jälkeen.