Hyppää pääsisältöön

Tietoisuus ei muuta elämää

Täysikuu.
Täysikuu. Kuva: Wikimedia Commons täysikuu

“Kun jotakin tekee tarkoituksella, kun jotakin päämäärää lähestyy tietoisesti, asia yleensä onnistuu ja toteutuu.” Näin sanoo amerikkalainen muusikko Byron Metcalf.

Hän on muusikko, joka tahtoo käyttää musiikkia parantamisen välineenä, kehittymisen ja kasvun apuna. Hänen soittimensa on rumpu, sama soitin jota shamaanit ovat jo vuosituhansia käyttäneet apunaan parantaessaan ihmisiä ja matkatessaan tajunnan reunamilla. Ja jotakin samansuuntaista tekee myös Byron Metcalf, hänelle musiikki ei ole vain musiikkia, vaan jotakin laajemmin elämään ja persoonallisuuden kehitykseen liittyvää. Mutta kun puhutaan musiikin vaikutuksesta ihmisen tietoisuuteen, Byron Metcalf muistuttaa, että tietoisuudessa tapahtuva muutos ei välttämättä aiheuta minkäänlaista havaittavaa muutosta ihmisen elämässä.

”Minua kiinnostaa tutkia musiikin tempoja ja taajuuksia ja niiden vaikutuksia ihmisen tietoisuuteen”, sanoo Byron Metcalf, ”minua kiinnostaa yhdistää uutta tekniikkaa ja vanhoja asioita, vanhaa tietoa”, hän sanoo ja mainitsee eräänä kiinnostavana alueena aivoaaltojen, eritoten theta-aaltojen tutkimuksen. Nämä theta-aallot ovat niitä aaltoja, joita meidän aivomme tuotavat, kun me olemme heräämässä tai vaipumassa uneen, ne ovat eräänlaisia rajatilan aaltoja.

“Transsimusiikki merkitsee eri asioita eri ihmisille, tässä on musiikkia, jossa transsi ei vaadi seurakseen elektroniikkaa eikä sähköä”, kirjoitetaan eräällä netin musiikkiarvostelupalstalla, ja se musiikki josta näin sanotaan, on Byron Metcalfin ja Mark Seeligin albumilta Intention. Metcalf soittaa lyömäsoittimia ja Seelig huiluja, ja toden totta, levyn musiikki on täysin akustista, vaikkei se ihan ensimmäisenä tule mieleen musiikkia kuunnellessa, se tuntuu jotenkin sivuseikalta. Ja miehethän ovat oikeastaan vain palanneet sinne mistä on tultu, aikojen alkuun, shamaanirumpujen ja huilujen maailmaan. Transsin maailmaan.

Katso kuinka se tapahtuu: Intention Promo YouTubessa:

Kommentit