Hyppää pääsisältöön

Toni Wirtanen pyytää vanhoilta Apulanta-faneilta anteeksi

Toni Wirtanen pyytää vanhoilta Apulanta-faneilta anteeksi 1990-luvun erikoisuudentavoittelua.

Apulanta // Kuva: Teemu Saarinen

Apulanta-yhtyeen keulahahmo Toni Wirtanen turhautui 1990-luvun puolella, kun hän huomasi bändin olevan myös lasten suosiossa. Wirtanen ei kokenut kirjoittamiensa kappaleidensa sopivan lapsille.

- Se oli erikoisuuden tavoittelua ja taiteilijapatongin tunkemista hanuriin. Olen kirjoittanut biisejä hyvinkin synkistä aiheista. Silloin biiseissä puhuttiin muun muassa seksuaalisesta turhautumisesta. Sitten 8-vuotiaat lapset huutavat innoissaan "ihanaa". Koin taiteellisen vereni valuvan väärään maahan, Wirtanen muistelee YleX Aamun haastattelussa.

Wirtanen ymmärtää olleensa väärässä ja pahoittelee faneihin kohdistunutta nuivaa asennetta.

- Haluan pyytää anteeksi kaikilta, Wirtanen sanoo.

Apulannan historiaan syventyvä kirja Kaikki yhdestä pahasta julkaistaan torstaina 7.8. Ari Väntäsen kirjoittama kirja kertoo, mitä bändin tähänastinen matka on maksanut, mitä se on antanut ja millaisissa tunnelmissa se on kuljettu. Kirjassa muistellaan bändin kommelluksia ja sivutaan myös henkilökohtaisia suhteita.

Lähteet: YleX Aamu