Hyppää pääsisältöön

Toni Wirtanen: Sellaiset yhtyeet hajoavat, jotka vertaavat bändielämää avioliittoon

Apulanta on ehtinyt soittaa jo 23 vuotta ja myydä yli puoli miljoonaa levyä. Bändin tarina on nyt laitettu kansien väliin. Yhtyeen alkuperäisjäsenet Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki eivät voisi kuvitellakaan elämää ilman rakasta bändiään.

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Apulannan tarinan kertova Kaikki yhdestä pahasta -kirja julkaistaan 7. elokuuta. Sen tekemiseen meni noin kaksi vuotta.

- Rupesin tykkäämään meidän bändistä paljon enemmän tämän prosessin myötä. Meillähän on aika hieno stoori, Apulannan laulaja-kitaristi Toni Wirtanen kommentoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Apulannan ura on kestänyt jo kunnioitettavat 23 vuotta. Näistä rock-vuosista kertoo Ari Väntäsen kirjoittama Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirja. Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen sanovat, ettei ole elämää ilman bändiä.

- Tästä on tullut semmoinen syy ja seuraus. En voisi kuvitella muuta todellisuutta kuin bändin ympärille rakentuneen. En ole ajatellut, että olisi jotain muuta kuin tämä, toteaa Wirtanen.

- Monilla lähtee harrastuksesta ja menee työtasolle ja jää siihen. Meillä on mennyt elämäntavan puolelle. Silloin ei ajattele semmoisia, että pitäisikö tämän bändin loppua, sanoo Santapukki.

Bändin etu on aina ollut tärkein. Jopa siinä määrin, että jäsenten on ollut vaikeaa jakaa henkilökohtaisia huoliaan, jotta muut eivät huolestuisi. Yhdessä on kuitenkin pysytty kaikki vuodet.

- Moni vertaa bändielämää avioliittoon. Ne ovat just sellaisia bändejä, mitkä hajoavat. Ei tämä ole mikään avioliitto. Vertaisin tätä verisukulaisuuteen – ei kaikista sukulaisista tarvitse tykätä, mutta aina voi luottaa siihen, että ne ovat olemassa ja pysyvät, sanoo Wirtanen.

Katso haastattelu alta.

Lue myös:
Toni Wirtanen pyytää vanhoilta Apulanta-faneilta anteeksi
Apulannan Tonin ja Sipen ihailemat tytöt TOP5 – katso listat

Lähteet: Aamu-tv