Hyppää pääsisältöön

Itävaltalaiskaupunkien kisa ratkesi – Euroviisut järjestetään täällä

Graz ja Innsbruck jäivät nuolemaan näppejään, kun Itävallan yleisradioyhtiö ORF valitsi isäntäkaupungiksi Wienin.

Wiener Stadthalle // Kuva: HANS KLAUS TECHT / EPA

Itävalta järjestää ensi kevään Euroviisut Wienissä, kirjoittaa Yle Uutiset. Yleisradioyhtiö ORF julkisti isäntäkaupungin keskiviikkona. Toukokuun 19.–23. järjestettävä kisa on 60. Eurovision-laulukilpailu.

ORF:n mukaan vaaka kallistui Wienin puolelle, sillä kaupunki on tottunut järjestämään suurtapahtumia, se sijaitsee Euroopan sydämessä ja pystyy isännöimään tapahtumaa koko Itävallan puolesta. Kisa käydään Wiener Stadthallessa, johon mahtuu 16 000 katsojaa.

Itävalta voitti Kööpenhaminassa tänä keväänä järjestetyt Euroviisut Conchita Wurstin laululla Rise Like a Phoenix. Suomen ensi vuoden kisaedustaja valitaan Uuden musiikin kilpailussa. Haku käynnistyy syyskuun 1. päivänä.

Lue myös:

UMK-tuottaja uudistuksista: Tuomareiden aika on ohi kahdesta syystä

Uuden Musiikin Kilpailuun isoja uudistuksia

Näin Softengine on kehittynyt vuosien varrella – kuuntele bändin Kellari-demo vuodelta 2011

Lähteet: Yle Uutiset