Hyppää pääsisältöön

Katariina Heikkilä ja Waltteri Torikka mukana Helin-kilpailun välierässä

Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun välierään valittu baritoni Waltteri Torikka Lotta Emanuelssonin haastattelussa.
Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun välierään valittu baritoni Waltteri Torikka Lotta Emanuelssonin haastattelussa. Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun välierään valittu baritoni Waltteri Torikka Lotta Emanuelssonin haastattelussa. Kuva: YLE/Tiina-Maija Lehtonen waltteri torikka

Kaksi suomalaiskilpailijaa jatkaa Kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa, he ovat mezzosopraano Katariina Heikkilä ja baritoni Waltteri Torikka. Kaikkiaan välikilpailuun valittiin 19 kilpailijaa. Välikilpailu käydään Helsingin Musiikkitalossa lauantaina ja sunnuntaina 9.-10.8.2014.

Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun välieräkilpailijat ovat / The Semifinalists in The Mirjam Helin International Singing Competition 2014 are:

Aakkosjärjestyksessä / In alphabetical order.

Rihab Chaieb, mezzosopraano, kanadalainen
Siman Chung, kontratenori, korealainen
Iulia Maria Dan, sopraano, romanialainen
Anna-Maria Gieron, sopraano, saksalainen
Elena Guseva, sopraano, venäläinen
Katariina Heikkilä, mezzosopraano, suomalainen
Dmytro Kalmuchyn, baritoni, ukrainalainen
Kateryna Kasper, sopraano, ukrainalainen
Beomjin Kim, tenori, korealainen
Leon Kosavic, baritoni, kroatialainen
Liparyt Avietisian, tenori, ukrainalainen
Matija Meić, baritoni, kroatialainen
Ekaterina Morozova, sopraano, venäläinen
Sunyoung Seo, sopraano, korealainen
Hagar Sharvit, mezzosopraano, israelilainen/saksalainen
Waltteri Torikka, baritoni, suomalainen
Florie Valiquette, sopraano, kanadalainen
Jonathan Winell, tenori, yhdysvaltalainen
Hansung Yoo, baritoni, korealainen

Tarkista viikonlopun kilpailuaikataulu täältä.
Order of performance in semifinals.

Kommentit
 • Kuoronjohtaja, leppoisa ja monipuolinen Seppo Murto – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Onnittelemme syntymäpäivänä 13. tammikuuta!

  Tammikuun 13. päivänä syntynyt kuoronjohtaja ja kanttori Seppo Murto (s. 1955) on monipuolisuudessaan yksi maamme harvoista: useiden kuorojen ja orkestereiden idearikas johtaja, kanttori ja urkutaiteilija, kuoronjohdon ja kirkkomusiikin opettaja, soinnikasääninen radiojuontaja ja monissa luottamustehtävissä toiminut mies.

 • Varietee- ja oopperalaulaja Jenny Spennert – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Muistamme syntymäpäivänä 9. tammikuuta.

  Tammikuun 9. päivänä syntynyt varieteetähti Jenny Spennert (1879 - 1950) joutui juoksemaan miehiä karkuun 1900-luvun vaihteen Helsingissä. Naiset olivat vielä pahempia, he pitivät häntä huonona naisena. Niin Jenny sai tarpeekseen varietee-näyttelijän elämästä, hän matkusti jatkamaan musiikkiopintojaan Pariisiin ja loi uran kansainvälisenä oopperalaulajana.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Mirjam Helin -laulukilpailu 2014

Mirjam Helin -laulukilpailu Instagramissa #mirjamhelin

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

 • Palaa finaali-iltaan / Watch Finals On Demand

  Katso vielä finalistien lauluesitykset keskiviikkoillalta 13.8.2014. Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun 2014 finalistit ovat venäläinen sopraano Elena Guseva, ukrainalaiset baritoni Dmytro Kalmuchyn ja sopraano Kateryna Kasper, korealainen tenori Beomjin Kim, kroatialaiset baritonit Leon Kosavic ja Matija Meić, venäläinen sopraano Ekaterina Morozova ja korealainen sopraano Sunyoung Seo. Finaalissa kuullaan ooppera-aarioita, Radion sinfoniaorkesteria johtaa Hannu Lintu.

 • Finalistit haastattelussa

  Jokainen Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finalisti vastasi kolmeen kysymykseen orkesteriharjoituksen jälkeen. Kilpailija sai valita, millä kielellä vastaa. Videon alla on kooste suomeksi.

 • Kroatia on uusi laulumaa Helin-kisoissa

  Kaksi Kansainvälisen Mirjam Helin -kilpailun finalistia tulee Kroatiasta, maasta, joka Helin-kilpailun historiassa on uusi tuttavuus. Kisojen finaaleissa on totuttu näkemään laulajia ympäri maailmaa, aiempien kilpailujen voittajat ovat tulleet Venäjältä, Etelä-Koreasta, Kuubasta, Latviasta, Puolasta, Kiinasta, Unkarista, entisestä DDR:stä ja tietysti Suomesta.