Hyppää pääsisältöön

Naurun tasapaino 2014 - Kisan koomikot esittäytyvät

Naurun tasapaino 2014. Yle.
Naurun tasapaino 2014. Yle. Kuva: Naurun tasapaino 2014. Yle. naurun tasapaino

Naurun tasapainon koomikot valittiin tiukkojen karsintojen kautta ja mukaan valikoitui kymmenen erilaista ja urallaan eri vaihessa olevaa koomikkoa. Ryhmän konkarilla Janne Westerlundilla on takanaan yli 20 vuoden kokemus, mutta eivät nuoremmatkaan ihan kokemattomia ole. Kaikilla kilpailijoilla on plakkarissa vähintään sata keikkaa, useimmilla satoja ellei peräti tuhansia. Motiiviksi kilpailuun lähtemiselle useimmat koomikot mainitsevat rajojen testaamisen ja paineessa kirjoittamisen haasteen.

Jokainen kilpailuviikko huipentuu keikkaan, jonka perusteella Ilari Johanssonin johtama tuomaristo lähettää yhden koomikon kotiin. Voittajan valitsee yleisö suorassa lähetyksessä 30.10.

Henric Chezek

Henric Chezek
Henric Chezek Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu henric chezek
23-vuotias suomalaisamerikkalainen Henric Chezek on kisan kuopus, muttei suinkaan kokemattomimmasta päästä. Henric nousi lavalle ensimmäisen kerran jo 16-vuotiaana ja on ehtinyt takoa jo yli 400 keikkaa. Hän kisasi vuoden stand up –tulokkaan tittelistä jo alle kaksikymppisenä. Henricin eleetön ja vähäsanainen komiikka on usein mustaa ja aina omalaatuista.

Tomi Haustola

Tomi Haustola
Tomi Haustola Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu tomi haustola
Helsinkiläistynyt suolahtelainen Tomi Haustola, on takonut lavoja viidessä vuodessa jo 800 keikan verran. Kolmekymppinen Tomi tunnetaan energisestä ja fyysisestä komiikastaan sekä hulvattomasta heittäytyvästä improvisaatiokyvystään. Hänet on nähty myös mm. Tähdet Tähdet –ohjelman nettijatkojen isäntänä, Vuoden 2010 stand up –tulokas finaalissa sekä useiden tv-ohjelmien yleisölämmittelijänä.

Risto Koo Järvinen

Risto K. Järvinen
Risto K. Järvinen Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu risto k. järvinen
Korsolainen Risto Koo Järvinen on Suomen kokeneimpia konkareita. Moninkertaisesti ja monialaisesti palkitulla Ristolla Koolla on takanaan jo kahdeksan vuotta stand up –ammattilaisena, jonka lisäksi Risto tunnetaan myös mm. lavarunoilijana. Vankka kokemus sadoilta keikoilta, tv-ohjelmien yleisölämmittelijänä sekä lukuisten komediaklubien isäntänä ovat hioneet Ristosta piinkovan koomikon, joka osaa aina yllättää.

Iikka Kivi

Iikka Kivi
Iikka Kivi Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu iikka kivi
Ylivieskasta Oulun komediakentän kiintotähdeksi pinkaissut Iikka Kivi, 28, voittaa juttujen terävyydessä sen mitä keikkamäärissä häviää. Muutama vuosi sitten Iikka vaihtoi toimittajantyön komiikkaan saadakseen todellisen ilmaisullisen vapauden, ja hän muistaa myös nautiskella tästä vapaudesta joka hetki. Oli kyse sitten kakkajutuista tai tähtitieteestä, Iikka löytää asiaan aivan uuden kulman. Keikkoja on takana vasta muutama sata, mutta edessä taatusti moninkertaisesti.

Päivi Kuuva

Päivi Kuuva
Päivi Kuuva Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu päivi kuuva
Nelikymppisen Päivi Kuuvan 12-vuotinen ura IT-alalla sai jäädä, kun komiikka imaisi mukaansa muutama vuosi sitten. Noin 150 keikkaa tehnyt saamelaistaustainen oululainen Päivi on koomikkona kisan kokemattomimmasta päästä, mutta tällä aikuisella naisella on takanaan jotain vielä arvokkaampaa: elämänkokemusta ja näkemystä. Lavalla hänessä yhdistyvät Margaret Thatcherin eleganssi ja inttijätkän puheenaiheet.

Arimo Mustonen

Arimo Mustonen
Arimo Mustonen Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu arimo mustonen
Tämä kilpailu on kuin tehtailtu tamperelaiselle Arimolle, joka on jo vuosia tehnyt nimenomaan räätälöityjä tilauskeikkoja aina uusille yleisöille. Vitsinikkarien mestarina Arimo, jos kukaan, on tottunut tehtailemaan uutta materiaalia ennätysajassa. Hänen uransa alkoi Sub tv:n ”Get up, Stand up” –ohjelmasta 2005, jonka jälkeen Arimo on voittanut komiikkakilpailuja ja esiintynyt mm. Lontoon legendaarisessa Comedy Storessa.

Aatu Raitala

Aatu Raitala
Aatu Raitala Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu aatu raitala
Lappeenrannasta Helsinkiin muuttanut Aatu, 34, on kisan keltanokka. Tällä portsari-liikunnanohjaaja-koti-isällä on takanaan vain satakunta keikkaa, mutta sitäkin persoonallisempi ote komiikkaan. Muut koomikot palkitsivat Aatun vuoden tulokkaana 2013, ja Aatu on nähty säännöllisesti mm. koomikkoryhmä Paukutusjengin keikoilla vierailevana tähtenä.

Peter Sapiano

Peter Sapiano
Peter Sapiano Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu peter sapiano
Kisan ulkomaalaisvahvistus Peter on hauskuuttanut ihmisiä koko elämänsä, ensimmäiset 18 vuotta Kanadassa, seuraavat Oulussa. Peter on tehnyt komiikkaa vuodesta 2009, mutta suomen kielelle vitsit ovat taipuneet vasta vuoden verran. Ulkomaalaisen näkökulma Suomeen tuo Peterin komiikkaan ainutlaatuisen lisän ja auttaa yleisöä nauramaan myös itselleen.

Jussi Simola

Jussi Simola
Jussi Simola Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu jussi simola
Vyöryvästä energiastaan tunnettu Jussi on 30-vuotiaana ehtinyt takoa stand upin parissa jo kymmenen vuotta, takanaan tuhannen keikkaa ympäri Suomea, ja vähän muuallakin Euroopassa. Forssan liepeiltä Helsinkiin muuttanut Jussi pursuaa hyväntuulista iloa ja arjen hämmästelyn riemua, temmaten yleisön kuin yleisön mukaansa varmasti ja ammattimaisesti.

Janne Westerlund

Janne Westerlund
Janne Westerlund Kuva: Jussi Nahkuri / Yle kuvapalvelu janne westerlund
Tukholmassa kasvanut ruotsinsuomalainen Janne on kisan kokenein ammattilainen, takanaan jo yli 20 vuotta lavakomiikkaa. Janne saattaa olla Suomessa vielä monelle tuntematon, mutta länsinaapureille hän on tuttu, palkittu, mittavan radio- ja tv-uran tehnyt koomikko. Suomalainen äiti ei aivan riitä ylläpitämään Jannen suomenkieltä, joten nyt hän tarvitsee lavakokemusta myös toisella kotimaisella.Kuka kisaajista on ennakkotietojen perusteella lupaavin?

Kommentit

Yle TV2