Hyppää pääsisältöön

Netistä suosioon noussut Soikku: Haluan jakaa positiivisia asioita

YleX:n TubeCon-esittelyssä on YouTubessa suosittu Soikku, joka on myös Tube Awards -ehdokkaana vuoden naisvloggaajaksi.

Soikku eli Sonja Hämäläinen // Kuva: youtube.com/soikkuu

YleX on mukana 16. elokuuta järjestettävässä TubeCon 2014 -tapahtumassa. Tämän kunniaksi esittelemme tapahtumassa mukana olevia tai Tube Awards -palkintogaalassa ehdolla olevia tubettajia ja vlogaajia.

Soikku, eli Sonja Hämäläinen on 23-vuotias nainen, joka tekee tällä hetkellä töitä videobloginsa ja sen työmien keikkojen parissa. Joensuusta Helsinkiin pian muuttava Sonja aloitti YouTuben seuraamisen pian sen perustamisen jälkeen, vuonna 2006. Omaa videoblogia Sonja alkoi pitää pari vuotta taaksepäin ja vlogaaja julkaisee videoita elämäntilanteen tai fiiliksen mukaan: joskus päivittäin, joskus viikottain.

Positiivisena ja iloisena vlogaajana tunnettu Soikku kuuluu Suomen tunnetuimpiin nettihenkilöihin Suomessa. Sonja on Tube Awardseissa ehdolla vuoden naisvlogaajaksi, ja hänellä on lähes 108 000 tilaajaa YouTubessa.

Katso ja lue alta, kun Soikku esittelee tubettamistaan YleX:lle.

1. Mikä sai aloittamaan vlogaamisen/tubettamisen?

Lapsena unelma-ammattini oli elokuvaohjaaja, joten luulen tämän vaikuttaneen asiaan. Seurasin aikoinaan ulkomaalaisia tubettajia (esim. Wassabi Productions) ja innostuin itsekin videoiden tekemisestä nettiin. Ensimmäiset videoni olivat tanssi- ja lipsyncvideoita kavereideni kanssa. Katsojia ei vielä tuolloin vuonna 2006 ollut.

2. Mitä haluat viestiä videoillasi?

Tubetan, koska pidän siitä. Ei mulla alun perinkään ollut mitään sanomaa videoissa, mutta nykyään haluan enemmän ja enemmän jakaa positiivisia asioita katsojilleni.

3. Videopostaus, jota kadut?

En kadu mitään, mutta vanhemmat videoni ovat hieman noloja. Itsevarmuuteni on kasvanut tubettamisen myötä, joten kestän asian :D Ainahan videot voi poistaa jos haluaa.

4. Paras videosi ja miksi?

Tampereella järjestettiin suuri tubemiitti lokakuussa 2013. Kuvasin siellä videon ja se on yksi lemppareistani. Videolta välittyy hyvä fiilis alusta loppuun ja muistot tulevat mieleen. :)

5. Miten paljon sinua tunnistetaan kadulla? Miltä huomio tuntuu?

Nuoret tytöt tunnistaa mut aika usein kadulla, välillä moikataan ja välillä jutellaan. Huomio on usein imartelevaa ja mukavaa, kun mulle tuntematon ihminen kertoo katsovansa mun videoita. Yleisesti ottaen huomio on positiivista, mutta välillä tekisi mieli olla se, jota kukaan ei tunnista. Esimerkiksi huonona hiuspäivänä. :D

6. Kuinka paljon katsot muiden videoita?

En enää niin paljon kuin aikaisemmin, mutta eniten katson suomalaisia tubettajia. Niitä on kiva katsoa juuri siksi, että tietää mitä tälle suurelle ystävä-/tuttavapiirille kuuluu.

7. Kuka on video-idolisi/kenen kanssa haluaisit vaihtaa päiväksi osia?

Krouppiinspiroi mua aikoinaan, koska se on ensimmäinen suomalainen kanava jota aloin seuraamaan. Lempparivloggaajani kautta aikojen on Michell Davis, joka tuntuu inspiroivan mua ikuisesti. Hänen tyylissään on tavoittelemista!

8. Kerro joku likainen yksityiskohta itsestäsi, mitä muut eivät vielä tiedä?

Tykkään puristella poikaystäväni mustapäitä.

9. Mikä sinusta tulee isona?

Halusin olla elokuva-ohjaaja ja elokuva-ala kiinnostaa vieläkin. Saa nähdä, mitä keksin!

10. Bonus: Onko hallussa Kesärenkaat?

Kyllä mulla on hallussa kesärenkaat, kesärenkaat!

YleX on mukana TubeConissa ja jaamme Tube Awards -gaalassa YleX-palkinnon. TubeConissa jaetaan YleX-palkinto – äänestä suosikkiasi!

Lue myös:

YouTube-suosikki Miisa yllättyi suosiosta: Olen tavallinen tyttö

YouTube-sketsiryhmä Krouppi: Pääasia on itsensä nolaaminen ja muiden hauskuuttaminen

Lähteet: YleX