Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat elokuvahistorian 10 parasta leffaa – Kummisetä listalla kahdesti

Parhaiden elokuvien Top10-listalle yltäneistä vain kaksi on tehty vuoden 2000 jälkeen.

Oscar-palkinto // Kuva: Mike Nelson / EPA

Internet Movie Databasen eli IMDb:n listauksen mukaan paras ikinä tehty elokuva on vuonna 1994 valmistunut The Shawshank Redemption eli Rita Hayworth − avain pakoon. Elokuva saa arvostelussa pisteet 9,2/10.

IMDb:n listaus perustuu käyttäjien sivuston kautta sarjoille antamiin arvosanoihin.

1. The Shawshank Redemption

Arvosana 9,2.

The Shawshank Redemption eli Rita Hayworth − avain pakoon julkaistiin vuonna 1994. Elokuva perustuu Stephen Kingin kirjoittamaan pienoisromaaniin Rita Hayworth and Shawshank Redemption. Vankilaan sijoittuvan elokuvan pääosissa näyttelevät Morgan Freeman ja Tim Robbins.

Morgan Freeman on tätä mieltä omasta roolisuorituksestaan IMDb:n listan ykköselokuvassa. GIF: giphy.com

2. The Godfather

Arvosana 9,2.

The Godfather eli Kummisetä on vuonna 1972 julkaistu Francis Ford Coppolan ohjaama rikos- ja draamaelokuva. Elokuvan pääosissa ovat muun muassa Al Pacino, Marlon Brando ja Diane Keaton. Elokuva perustuu Mario Putzon samannimiseen romaaniin.

3. The Godfather: Part II

Arvosana 9,1.

The Godfather: Part II eli Kummisetä osa II on Kummisetä-elokuvantrilogian toinen osa. Se julkaistiin vuonna 1974. Elokuvassa on huomattava määrä takaumia. Kuten edeltäjänsä, myös Kummisetä osa II oli suuri yleisö- ja arvostelumenestys.

4. The Dark Knight

Arvosana 9,0.

The Dark Knight eli Yön Ritari ilmestyi vuonna 2008 ja on näin tuorein Top10-listalle nousseista elokuvista. Elokuva perustuu Bob Kanen luomaan supersankari Batmaniin ja on jatko-osa vuonna 2005 ilmestyneelle Batman Beginsille. Batmania elokuvassa esittää Christian Bale.

Christian Balen tähdittämä elokuva ei aivan päässyt kolmen parhaan joukkoon. GIF: giphy.com

5. Pulp Fiction

Arvosana 9,0.

Pulp Fiction: Tarinoita väkivallasta on Quentin Tarantinon ohjaama väkivaltainen ja omaperäinen independent-elokuva vuodelta 1994. Elokuvan nimekkääseen näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, John Travolta ja Christopher Walken.

6. The Good, the Bad and the Ugly

Arvosana 9,0.

The Good, the Bad and the Ugly eli Hyvät, pahat ja rumat on vuonna 1966 julkaistu italialainen lännenelokuva. Elokuvan pääroolissa näyttelee Clint Eastwood. Elokuva on IMDb:n tietokannan korkeimmalle rankattu ei-amerikkalainen elokuva.

7. Schindler's List

Arvosana 8,9.

Schindler's List eli Schindlerin lista on vuonna 1993 valmistunut Steven Spielbergin ohjaama holokaustin ajoista kertova elokuva. Elokuva perustuu Thomas Keneallyn romaaniin. Sen pääosissa esiintyvät Liam Neeson, Ben Kigsley ja Ralph Fiennes.

8. 12 Agry Men

Arvosana 8,9.

12 Angry Men eli Valamiesten ratkaisu on jo vuonna 1957 ilmestynyt pääasiassa yhteen huoneeseen sijoittunut oikeussalidraama. Elokuvan pääroolissa esiintyy Henry Fonda.

9. The Lord of the Rings: The Return of the King

Arvosana 8,9.

The Lord of the Rings: The Return of the King eli Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan Paluu on kolmas ja viimeinen osa Peter Jacksonin ohjaamasta Taru Sormusten Herrasta -trilogiasta. Elokuva ilmestyi vuonna 2003. Elokuvan pääosassa näyttelee Elijah Wood.

10. Fight Club

Arvosana 8,9.

Fight Club on David Fincherin ohjaama Chuck Palahniukin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva. Elokuvan pääosissa ovat Brad Pitt ja Edward Norton. Fight Club ilmestyi vuonna 1999.

Lue myös:

Tässä ovat historian 10 parasta TV-sarjaa – listalla neljä dokumenttia

Lähteet: IMDb