Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Riitta Uosukainen

Valtioneuvos Riitta Uosukainen kertoo ajatuksiaan suomalaisesta politiikasta. Kuva: Jyrki Valkama/Yle Kuvapalvelu.
Valtioneuvos Riitta Uosukainen kertoo ajatuksiaan suomalaisesta politiikasta. Kuva: Jyrki Valkama/Yle Kuvapalvelu. Kuva: Valtioneuvos Riitta Uosukainen kertoo ajatuksiaan suomalaisesta politiikasta. Kuva: Jyrki Valkama/Yle Kuvapalvelu. itse asiassa kuultuna: riitta uosukainen

TV1 sunnuntaina 15.7.2018 klo 10.00 - 11.00, uusinta tiistaina 17.7. klo 11.10
Katsottavissa Areenassa

Valtioneuvos Riitta Uosukainen oli ensimmäinen nainen eduskunnan puhemiehenä. Hän hoiti tätä tehtävää ennätykselliset 10 vuotta. Uosukainen luopui politiikasta vuonna 2003.

Mitä Uosukainen nyt ajattelee urastaan ja suomalaisesta politiikasta? Mitkä olivat uran kohokohdat, mitkä pahimmat pettymykset?

Lama-ajan opetusministeri

Imatralainen äidinkielenopettaja Riitta Uosukainen lähti politiikkaan 1970-luvulla, jolloin hänet valittiin Imatran kaupunginvaltuustoon.

Uosukainen nousi eduskuntaan vuonna 1983. Hän oli opetusministerinä Esko Ahon lama-ajan hallituksessa. Vuoden 2000 presidentinvaaleissa hän oli kokoomuksen ehdokkaana. Hänet muistetaan myös kirjastaan Liehuva liekinvarsi, jonka vesisänkyosuuksista nousi pieni kohu.

Ensimmäinen valtioneuvoksen arvonimen saanut nainen

Riitta Uosukainen on ensimmäinen valtioneuvoksen arvonimen saanut nainen ja järjestyksessä kahdeksas arvonimen saaja Suomen itsenäisyyden aikana. Harri Holkerin kuoltua vuonna 2011 Uosukainen on ainoa elossa oleva valtioneuvos.

Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa Riitta Uosukaista haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala.