Hyppää pääsisältöön

Korpisodan suurvoitto

Kuvakaappaus dokumentista Korpisodan suurvoitto.
Ilomantsin taistelu oli Neuvostoliiton viimeinen suuri hyökkäys Suomea vastaan jatkosodassa. Kuvakaappaus dokumentista Korpisodan suurvoitto. korpisodan suurvoitto

TV1 sunnuntaina 6.8.2017 klo 14.00 - 14.52
Katsottavissa Yle Areenassa

Ilomantsissa käytiin ankara mottitaistelu vuoden 1944 heinä-elokuun vaihteessa. Tämä pitkään vaiettu viimeinen torjuntavoitto saatiin vain kuukautta ennen aselepoa.

Dokumentissa Korpisodan suurvoitto nähdään TK-miesten kuvaamaa materiaalia ja veteraanien omakohtaisia muistoja kymmenen päivää kestäneestä mottitaistelusta.

Venäläiset jalkaväkirykmentit onnistuttiin erottamaan toisistaan ja saartamaan. Ilomantsin taistelulla estettiin neuvostojoukkojen eteneminen länteen.

Suomalaisten arvion mukaan neuvostoliittolaisten tappiot olivat 3 200 kaatunutta ja useita tuhansia haavoittuneita. Suomalaisten tappiot olivat haavoittuneina 1 388 ja kaatuneina 277 miestä.

Ohjaus: Tuomo Rysti. Tuotanto: Tykkimiehet ry, 2003. Dokumentti on esitetty edellisen kerran Ykkösellä vuonna 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.