Hyppää pääsisältöön

Kotimaisella elokuvalla jo yli miljoona katsojaa tänä vuonna

Suomalaiset käyvät ahkerasti elokuvateattereissa ja kotimaiset tuotannot ovat säilyttäneet suosionsa.

Anna Paavilainen, Minka Kuustonen ja Iina Kuustonen tähdittävät Kesäkaverit-elokuvaa. // Kuva: Solar Films

Kotimaiset elokuvat ylittivät elokuussa miljoonan katsojan rajan. Inari Niemen ohjaama Kesäkaverit -elokuva on kerännyt leffateattereihin jo yli 54 600 katsojaa ja nosti kotimaisten elokuvien kokonaiskatsojamäärän yli miljoonaan.

Elokuvateattereissa on tänä vuonna käynyt noin 4,4 miljoonaa katsojaa. Suomalaisten tuotantojen osuus on noin 23 prosenttia, joka on saman verran kuin viime vuonna.

Koko perheen elokuvat ovat leffayleisön kestosuosikkeja. Marko Mäkilaakson Ella ja kaverit 2 – Paterock, Saara Cantellin Onneli ja Anneli sekä Timo Koivusalon ohjaama Risto Räppääjä ja liukas Lennart ovat keränneet lähes puolet kaikista kotimaisten elokuvien katsojista tänä vuonna. Risto Räppääjä ja liukas Lennart on lisäksi koko vuoden katsotuin elokuva ulkomaiset tuotannot mukaan lukien noin 262 000 katsojalla.

Komediaelokuvat ovat olleet niin ikään katsojien suosiossa. Aleksi Mäkelän ohjaama Kummeli V on kaikista elokuvista toiseksi katsotuin kerättyään noin 180 000 katsojaa. Myös Saara Cantellin ohjaama Ainoat oikeat ja Samuli Valkaman draamakomedia Ei kiitos ovat ylittäneet 100 000 katsojan rajan.

Kotimaisen elokuvan katsojalukujen oletetaan yltävän tänä vuonna liki kahteen miljoonaan, sillä syyskausi tuo tullessaan ainakin 13 uutta suomalaista elokuvaa.