Hyppää pääsisältöön

Lentävä Robin Williams irvaili normeille

Näyttelijä Robin Williams osasi aikuisenakin yhä lentää. Juuri Hook – Kapteeni Koukku -elokuvassa näytellyt Williams puhuu haastattelussa 1992 maailman kapteeni Koukuista, kadonneista pojista, lapsuuden herkkyydestä ja julmuudestakin.

Vuonna 1991 valmistunut Hook – Kapteeni Koukku -elokuva sai Suomessa ensi-iltansa seuraavan vuoden keväänä. Itse elokuvan ja maailman kiivaiden kapteenien innoittamana A-studion toimittaja Jouko Salokorpi haastatteli elokuvan aikuiseksi kasvanutta Peter Pania eli Robin Williamsia huhtikuussa 1992.

Haastattelussakin lapsuuden ja aikuisuuden rajamailla hyppelehtivä Williams kertoo yhä nousevansa ilmaan, kun olo on erityisen mahtava.

Lasten johtamaa maailmaa Williams pitäisi kuitenkin pelottavana, sillä lapsethan hakkaisivat toisensa tohjoksi. Lapsuuden herkkyys voi kuitenkin säilyä ja "me kaikki olemme joskus kadonneita poikia." Williamsin mukaan kadonneita poikia on kaikissa, jotka jatkavat leikkiä ja joskus irvailevat normeille.

Maailman Kapteeni Koukuista puhuttaessa Williams pääsi irvailemaan presidentti George Bushin hallinnolle. Robin Williams lähetti terveisiä kotimaansa homovastaisille konservatiiveille neljä vuotta myöhemmin Suomessa juuri ensi-iltansa saaneen Lainahöyhenissä-elokuvan tiimoilta tehdyssä haastattelussa.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä