Hyppää pääsisältöön

Lentävä Robin Williams irvaili normeille

Näyttelijä Robin Williams osasi aikuisenakin yhä lentää. Juuri Hook – Kapteeni Koukku -elokuvassa näytellyt Williams puhuu haastattelussa 1992 maailman kapteeni Koukuista, kadonneista pojista, lapsuuden herkkyydestä ja julmuudestakin.

Vuonna 1991 valmistunut Hook – Kapteeni Koukku -elokuva sai Suomessa ensi-iltansa seuraavan vuoden keväänä. Itse elokuvan ja maailman kiivaiden kapteenien innoittamana A-studion toimittaja Jouko Salokorpi haastatteli elokuvan aikuiseksi kasvanutta Peter Pania eli Robin Williamsia huhtikuussa 1992.

Haastattelussakin lapsuuden ja aikuisuuden rajamailla hyppelehtivä Williams kertoo yhä nousevansa ilmaan, kun olo on erityisen mahtava.

Lasten johtamaa maailmaa Williams pitäisi kuitenkin pelottavana, sillä lapsethan hakkaisivat toisensa tohjoksi. Lapsuuden herkkyys voi kuitenkin säilyä ja "me kaikki olemme joskus kadonneita poikia." Williamsin mukaan kadonneita poikia on kaikissa, jotka jatkavat leikkiä ja joskus irvailevat normeille.

Maailman Kapteeni Koukuista puhuttaessa Williams pääsi irvailemaan presidentti George Bushin hallinnolle. Robin Williams lähetti terveisiä kotimaansa homovastaisille konservatiiveille neljä vuotta myöhemmin Suomessa juuri ensi-iltansa saaneen Lainahöyhenissä-elokuvan tiimoilta tehdyssä haastattelussa.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto