Hyppää pääsisältöön

Muutoksia tietoisuuksissa. Avaruusromua 17.8.2014

Hehkulamppu
Hehkulamppu Kuva: YLE hehkulamppu

"Tietoisuudessa tapahtuva muutos ei välttämättä aiheuta minkäänlaista havaittavaa muutosta ihmisen elämässä", sanoo amerikkalainen muusikko ja maagikko Byron Metcalf.

Avaruusromussa monenlaista suhdetta ja otetta musiikkiin. Musiikista on moneksi, moneen tarpeeseen ja moneen tarkoitukseen. Mukana DeadZoneMusic, Snackdel, Ian Boddy & Mark Shreeve eli Arc sekä Byron Metcalf & Mark Seelig. Toimittajana Jukka Mikkola.

Avaruusromua - soitettu musiikki 17.8.2014

DEADZONEMUSIC: Boulder Fields (nettijulkaisu)
SNACKDEL: The Del Snack Variations, Third (The Del Snack Variations)
ARC: Proxima Obscuro (Umbra)
BYRON METCALF & MARK SEELIG: Intention (Intention)

(Ohjelma on kuunneltavissa Areenassa 30 päivän ajan ensilähetyksestä)

Video: Heikki Mastokangas, Musiikki: Panu Savolainen/DeadZoneMusic (YouTube):

ARC ( Ian Boddy & Mark Shreeve ) performing live on the Stars End radio show, WXPN, Philadelphia, USA in the early hours of 15th November 2009. Show host Chuck van Zyl. (YouTube):ARC (Mark Shreeve of Redshift and Ian Boddy): Slipstream, 2007 (YouTube):

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.