Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Nancy

Nancy on jyväskyläläinen yhtye, jonka musiikia on kuvailtu tunteita herättäväksi, omaperäiseksi, maisemalliseksi ja tarttuvaksi. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa "IDDQD" elokuussa 2013. Nancyn toinen täyspitkä levy "Seas Surrounding" ilmestyy 22.8.2014 ja yhtye julkaisi juuri uuden musiikkivideon/singlen "Moonchild" tulevalta albumiltaan. Yhtye aikoo keikkailla Suomessa aktiivisesti syksyn ja talven aikana.

Nancy // Kuva: YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Jyväskylä

Musiikkityyli: synapostrockpopindiepindiefindie

Perustamisvuosi: 2006

Kokoonpano: Jouni - kitara, koskettimet. Mika - syntetisaattorit. Tapio - laulu, koskettimet. Ari - rummut, sampleri.

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Bändi on taipaleellaan kehittynyt roimasti. Biiseissä on säilytetty upea ilmava ja maalaileva tunnelma, mutta kuulija palkitaan myös pienten elementtien hoksaamisesta. Yhdessä näistä muodostuu komeita mielikuvia, jotka jäävät mieleen kaikumaan Magenta Skycoden hengessä. Biisi on hieno pop-kappale, joka on pakko kuunnella uudestaan koska yksi kerta ei riitä. Upeaa!

Päivitys 12.8.2014

Nancy on jalostunut entisestään ja alkaa kolkutella kotimaisen elektropopin kärkikastin parketteja. Moonchild on haikean euforinen kappale, jota on ilo kuunnella kerta toisensa jälkeen!

Vielä odotamme:

Bändi on ollut kasassa jo pitkään, mutta nyt voisi tie suuren yleisön tietoisuuteen aueta. Laulajalla on hyvä ääni, mutta englannin ääntämisessä ei kannata kikkailla, vaan pitää homma puhtaana.

Päivitys 12.8.2014

Paketti alkaa olla entistä paremmin kasassa ja homma ns. taputeltu. Nancyn pitää löytää oikeat reitit ja yleisöt oikeiden yhteistyökumppanien kanssa ja antaa palaa oikein kunnolla. Nyt on siis aika todella näyttää!

Kristallipallo:

Jos bändi lunastaa tunnelman myös livenä, voisi polku viedä esimerkiksi Magenta Skycoden lämppärihommien jälkeen festarien telttakeikoille. Ehdottomasti bändi toimisi intiimillä klubikeikalla jossa äänentoisto ja valoshow tukee musiikin lumoavaa tunnelmaa.

Päivitys 12.8.2014

Livetilanne viimeistään näyttää, mistä on oikein kyse ja onko Nancy pesunkestävä nelikko.