Hyppää pääsisältöön

Tässä Robin Williamsin arvostetuimmat roolit – Mikä on sinun suosikkisi?

Listasimme arvostetuimmat elokuvat, joissa Robin Williams on näytellyt.

Robin Williams ja Matt Damon Good Will Hunting -elokuvassa.

Robin Williams oli monipuolinen näyttelijä, joka sai urallaan yhden Oscar-palkinnon. Hänet muistetaan muun muassa taitavana ja hauskana äänen muuntelijana ja sanoja nopeaan tahtiin syöksevänä moottoriturpana. Toisaalta hän teki useita arvostettuja rooleja vakavammissa draamaelokuvissa.

Tässä esimerkkejä Robin Williamsin arvostetuimmista rooleista. Mikä on sinun suosikkisi?

Lue myös:
Näin tähdet muistelevat menehtynyttä Robin Williamsia
Conan O'Brien muisti Robin Williamsia ohjelmassaan – Katso

Hyvää huomenta, Vietnam (1987)

Tässä 80-luvun hittielokuvassa Robin Williams näytteli moottoriturpaa, jonka tehtävä oli viihdyttää USA:n sotajoukkoja Vietnamissa. Williams sai roolistaan Golden Globe -palkinnon ja Oscar-ehdokkuuden.

Kuolleiden runoilijoiden seura (1989)

Elokuva kertoo epätyypillisiä opetusmetodeja käyttävästä opettajasta. Robin Williams keräsi runsaasti kehuja roolistaan.

Heräämisiä (1990)

Työlleen omistautunutta lääkäriä näyttelevä Robin Williams on jälleen draamaelokuvan roolissa, kun katatoniseen tilaan vajonneille potilaille etsitään parannuskeinoa.

Hook – Kapteeni koukku (1991)

Elokuva oli kaupallinen menestys ja Robin Williamsin kanssa siinä näyttelivät muun muassa Dustin Hoffman ja Julia Roberts.

Mrs. Doubtfire - Isä sisäkkönä (1993)

Klassisessa komediaelokuvassa Robin Williams muuntautuu brittiläiseksi sisäköksi, että saisi tavata lapsiaan avioeron jälkeen. Roolista Williams sai Golden Globe -palkinnon. Elokuvan jatko-osa on ollut suunnitteilla ennen Williamsin kuolemaa.

Jumanji (1995)

Seikkailuelokuvassa lasten lautapeli herää henkiin. Jumanji kiinnosti yleisöä ja sen erikoisefektejä kiiteltiin, mutta kriitikot suhtautuivat ristiriitaisesti elokuvaan.

Will Hunting – Syntynyt neroksi (1997)

Terapeuttia näytellyt Robin Williams palkittiin parhaan miessivuosan Oscarilla.

.Patch Adams (1998)

Kriitikot eivät pitäneet Patch Adams -komediasta, mutta elokuvateattereissa se menestyi hyvin

Insomnia (2002)

Ennen Insomniaa, Williams näytteli useissa elokuvissa hilpeää ja hyväntahtoista henkilöä. Tässä synkässä psykologisessa trillerissä hän näytteli kirjailijaa, jolla on luurankoja kaapissa.