Hyppää pääsisältöön

Abitreenit tarjoaa sähköisiä tehtäviä lyhyen matematiikan harjoitteluun

Lukiolaisia matematiikan tunnilla
Lukiolaisia matematiikan tunnilla. Kuva: Heli Sorjonen/YLE Lukiolaisia matematiikan tunnilla Kuva: Heli Sorjonen/YLE matematiikka,koulu,oppiminen,lukio,oppilaat

Abitreenit tarjoaa lukion lyhyen matematiikan harjoitteluun uudenlaisia sähköisiä tehtäviä, joissa käyttäjää autetaan ratkaisuissaan myös tehtävän aikana.

Tietolaatikko

Harjoittele lyhyttä matikkaa sähköisesti! Tehtävien avulla voi harjoitella esimerkiksi polynomeja ja funktioita. Tehtäviin pääset täältä!

Tehtävät ovat osa Ylen ja Viopen pilottia, jonka tavoitteena on tarjota lukiolaisille harjoitusmateriaalia myös sähköistä ylioppilastutkintoa varten.

Ensimmäiset tietokoneella tehtävät sähköiset kokeet (saksa, maantiede ja filosofia) järjestetään jo syksyllä 2016. Siirtymäaika päättyy keväällä 2019, jolloin kaikki ylioppilaskokeen osat suoritetaan sähköisesti.

Abitreenit on lukiolaisille suunnattu verkkopalvelu, joka tavoittaa suurimman osan lukiolaisista Suomessa. Sivuilla on tehtäviä, joiden avulla opiskelijat voivat harjoitella koeaineita. Palvelusta löytyy myös satoja vanhoja yo-kokeita sekä lukiolaisten vilkas keskustelufoorumi. Abitreenien sivuilla voi kerrata lukion kursseilla käsiteltyjä asioita.

Abitreenit tarjoaa yo-kirjoitusten aikaan suoria nettilähetyksiä, joissa YTL:n asiantuntijat vastaavat abien kysymyksiin kokeesta. Ensimmäinen suora lähetys on tänä syksynä 15.9. klo 17-19 ensimmäisen reaalikokeen jälkeen.

Tee tehtäviä

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?