Hyppää pääsisältöön

BUU-klubben saa oman mobiilisovelluksen

BUU-klubben on astunut mobiilisovellusten aikakauteen! BUU-sovelluksen voi ladata IOs- ja Android-laitteisiin App Storessa tai Google Playssä.

Svenska Ylen verkkopäällikkö Johanna Törn-Mangs on erittäin tyytyväinen siitä, että Yle voi nyt tarjota ilmaisen ja mainoksettoman sovelluksen ruotsinkielisille lapsille ja koululaisille.

”Yhä suuremmalla osalla lapsiperheistä on tablettitietokoneita ja yhä useammin perheen nuorimmat käyttävät niitä eniten. Samaan aikaan monet vanhemmat pitävät parempana sitä, että lapset käyttävät jotain tiettyä sovellusta, kuin että he pelaisivat verkossa. Siksi on tärkeää, että turvalliseksi suosikiksi noussut BUU-klubben on saatavissa myös mobiilisovelluksena.”

”BUU-sovelluksessa on aluksi kolme peliä, joissa kaikissa on pääosissa BUU-klubbenin tuttuja hahmoja”, kertoo BUU-klubbenin konseptisuunnittelija Pia Manns. ”Bärtil-lampaan ja hänen ystäviensä kanssa voi leipoa piparkakkuja, BUU-klubbenin maskotin Pompan kanssa voi rakentaa korkean, huojuvan tornin tai voi etsiä Undra sa flundra -sarjan rokoko-ystävysten kotona herkullisia keksejä, jotka on piilotettu liikkuvien kahvikuppien alle.”

Koodaustyön on tehnyt web-suunnittelija ja pelinkehittäjä Eemeli Kelokorpi. ”Teknisesti haastavinta oli saada erilliset pelit toimimaan yhdessä samassa applikaatiossa”, kertoo Kelokorpi.

Sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-laitteisiin ja toimii latauksen jälkeen myös ilman nettiyhteyttä. ”Aluksi teimme applikaatiot niille kahdelle käyttöjärjestelmälle, joita suomalaiset tablettikäyttäjät suosivat”, kertoo Törn-Mangs ja lisää, että Windows Phone-sovellus tullee ajankohtaiseksi myöhemmin.

Suunnitelmissa on lisätä sovellukseen pelejä ja aktiviteetteja vähitellen, toteaa Pia Manns.
”Aloitamme pienin askelin ja tutkimme mahdollisuuksia. Onkin tosi jännittävää nähdä, miten sovellus otetaan vastaan.”

Lisätiedot:
Pia Manns, konseptisuunnittelija, Svenska Yle, p. 040 844 2647, pia.manns@yle.fi.