Hyppää pääsisältöön

Putkiremontti tulee – oletko valmis?

Sarjassa päästään seuraamaan, miten Putkiremontti sekoittaa suomalaisen taloyhtiön arkea.
Pekka ja Arja muuttavat remontin tieltä yksiöön poikansa nurkkiin. Sarjassa päästään seuraamaan, miten Putkiremontti sekoittaa suomalaisen taloyhtiön arkea. Kuva: Mikko Käkelä Yle TV1,putkiremontti

TV1 tiistaisin 3.4. - 5.6.2018 klo 20.00 - 20.30, uusi erikoisjakso 12.6. klo 20 .00
Katsottavissa Yle Areenassa

Putkien uusiminen mullistaa satojen tuhansien suomalaisten elämän. Remontit ajavat ihmiset evakkoon kodeistaan, ja monet joutuvat ottamaan uudestaan suuret pankkilainat.

Kymmenosaisessa sarjassa päästään katsomaan, miten putkiremontti sekoittaa suomalaisen taloyhtiön arkea. Yhden taloyhtiön elämää seurataan yli remontin. Sarja seuraa asukkaiden silmin yhden putkiremontin alusta loppuun, aina paluumuuttoon saakka.

Yhtenäinen porukka

Elämä helsinkiläisessä taloyhtiössä on sujunut mainiosti 70-luvulta lähtien. Talon asukkaat ovat harvinaisen yhtenäinen porukka, joka viihtyy yhteisellä pihalla ja juhlissa.

Idyllin ylle on kohonnut tummia pilviä. On tullut putkiremontin aika, eikä kukaan oikein tiedä mitä se merkitsee rakkaalle kodille.

Putkiremontti. Kuva: Mikko Käkelä.
Putkiremontin työnjohtaja Roni Uusitalo. Putkiremontti. Kuva: Mikko Käkelä. Kuva: Putkiremontti. Kuva: Mikko Käkelä. yle tv1
Sarjassa päästään seuraamaan, miten Putkiremontti sekoittaa suomalaisen taloyhtiön arkea.
Asukas Sami Huuskonen käy tutustumassa remonttiin. Sarjassa päästään seuraamaan, miten Putkiremontti sekoittaa suomalaisen taloyhtiön arkea. Kuva: Mikko Käkelä Yle TV1,putkiremontti

Miten käy kaaoksessa?

Miten ihmiset pärjäävät kaaoksen iskiessä? Miten aiemmin hyvässä yhteistyössä talon asioita hoitaneet ihmiset kestävät putkiremontin aiheuttaman paineen?

Sarjassa kurkistetaan syvälle asumisen kulttuuriin. Lähiössä asuvat Putkiremontin päähenkilöt ovat tavallisia suomalaisia, joille koti on tärkeä ja henkilökohtainen turvapaikka.

Tuotanto: Eyeworks Finlad Oy, Suomi, 2014. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.