Hyppää pääsisältöön

Stand up -koomikot Jukka Lindström ja Heli Sutela mukaan YleLeaksiin

Yle TV1:n lauantai-­iltojen poliittinen satiiri palaa kesätauoltaan ruutuun 30. elokuuta uudistuneella porukalla.

YleLeaks

Näyttelijä Heli Sutela sekä toimittaja, stand up -koomikko ja YleX:stä tuttu Jukka Lindström aloittavat suositun YleLeaksin asiantuntijoina Mari Perankosken ja Joonas Nordmanin tilalla. Sutela ja Lindström ovat molemmat innoissaan uudesta työstään.

-­ Lähden mukaan vähän samalla mielellä kuin ihmiset aikanaan Napakymppi-­ohjelmaan eli leikkimielellä ja kokeilumielellä, Lindström kertoo.

Sutela puolestaan toteaa YleLeaksin olevan hänelle iso askel eteenpäin.

-­ Olin viimeksi kesäteatterissa, eli työskentelin ulkona. Nyt pääsen sisätöihin, Sutela sanoo.

Sutela on aiemmin tullut tutuksi muun muassa Kumman kaa -tv-­sarjasta. Vaikka poliittinen satiiri on hänelle lajityyppinä uusi aluevaltaus, yhteiskunnalliset asiat ovat aina olleet lähellä näyttelijän sydäntä.

-­ Politiikka on minulle tärkeää, koska rakastan nauramista.

Lindströmillä on uusista työkavereistaan lähes ainoastaan hyvää sanottavaa.

-­ Krisse ja Heli ovat vanhoja hyviä tuttuja stand up -­lavoilta ja takahuoneista. Miittaa ja Hissua arvostan koomisina näyttelijöinä. Ainoastaan se väärällä nimellä esiintyvä ihan liian liberaali pappi vähän arveluttaa.

YleLeaksissä jatkavat tutut asiantuntijat Kari Hietalahti ja Teemu Tammisalo sekä juontaja Krisse Salminen. Myös Miitta Sorvalin hahmo Tellervo von Appelgren nähdään ohjelmassa jatkossakin.

YleLeaks on Ylen suosituimpia ohjelmia ja kerää viikoittain yli 500 000 katsojaa, ja viime talvena jopa yli 600 000 katsojaa. Nyt alkava kausi on sarjan neljäs.