Hyppää pääsisältöön

Weekend Festivalin päälava on kerrostalon kokoinen – tässä syy

Weekend Festival juhlitaan tulevana viikonloppuna Helsingin Kalasatamassa. Konemusiikkifestivaalin esiintyjinä nähdään muun muassa Calvin Harris, Afrojack ja Deadmau5.

Deadmau5 on yksi Weekend Festivalin tähdistä. // Kuva: facebook.com/deadmau5

Weekend Festivalia varten rakennetaan suurin Suomessa koskaan nähty lava. Festivaalin päälava on tuotu Baltiasta ja se on varattu jo vuosi sitten. Jättilavan rakentamiseen menee yhteensä 10 päivää.

- Lava on 50 metriä pitkä ja 20 metriä korkea. Se on ulkoisilta mitoiltaan samankokoinen lava, jota Metallica on joskus käyttänyt Suomessa, mutta tässä tapauksessa lavan pinta-alaa on vielä suurennettu. Se on karkeasti sanottuna seitsemän kerroksisen kerrostalon kokoinen, festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom kertoo YleX:lle.

Lindblomin mukaan suuri lava on erityisen tärkeä juuri konemusiikissa, jossa lavaa eivät täytä suuret bändit.

- Elektronisessa musiikissa erityisesti yleisö hakee näyttävyyttä, koska DJ-esiintyjä on yksin lavalla ja musiikki tulee tietokoneelta. Se on hyvin vähäeleistä, esiintyminen siis perustuu näyttäviin järjestelyihin. Lavalle on tulossa iso laser-show, ilotulitteita, led-seiniä, tanssijoita ja akrobaatteja. Mitä suurempi lavarakennelma on, niin sen paremmalta se näyttää yleisöstä. Siksi tarvitaan iso lava, Lindblom kommentoi.

Weekend Festival joutuu sulkemaan myös ilmatilan festivaalialueen yläpuolelta voimakkaiden laser-säteiden vuoksi.

Lähteet: YleX